“Умора има както в населението, така и във вирусния процес.

...
“Умора има както в населението, така и във вирусния процес.
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Не смятам, че ще има втори пик на коронавируса

“Умора има както в популацията, по този начин и във вирусния развой. Все отново той изчерпва възприемчивите и рисковите хора. Когато се вкарат ограниченията и хората помислят два пъти преди да поддържат връзка между тях, когато съблюдават отдалеченост и си мият ръцете постоянно, пазят се, епидемиологичният развой не може да протече по толкоз плевел метод “. Това сподели пулмологът доктор Александър Симидчиев в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.
“Не считам, че ще има втори пик на коронавируса. Може би той ще стане петия вид на настинките, тъй като организмите ни са към този момент с имунитет. Вече знаем каква е честотата на вируса и виждаме характерността на епидемиологичния развой “, добави доктор Симидчиев.
“Мерките се разхлабиха, тъй като шест месеца по-късно познаваме по-добре вируса и сме по-добре готови. Не е толкоз тежко, колкото си мислехме първоначално. Мерките, които приложихме навреме също оказаха своето въздействие за запазване на популацията ни “, добави експертът
Според пулмолога теорията, че пикът е минал по време на грипната зараза, е много невероятна. По думите му е имало явен път от кое място идва болестта – Китай. Показателен е и фактът, че при направените проучвания на хората на първа линия, не се е показало огромно количество, които са се срещали с вируса. „ В момента проучванията демонстрират 4% от популацията, което е имало контакт с вируса “, продължи той, като посочи, че към този момент е ясно, че има хора, които не са възприемчиви към ковид, като това е потвърдено с проучвания в лаборатории.
„ В Източна Европа нещата протекоха по-леко. Ние действително въведохме рано и интензивно ограниченията, само че това съответства и с грипната почивка. Имаше няколко щастливи случайности. Количеството на хора, които се заразиха първоначално не беше толкоз огромно и по тази причина епидемиологичният развой стартира да гори по-бавно. Това пощади и здравната ни система “, изясни той. „ Имаме и за, и срещу това дали БЦЖ имунизацията въздейства на по-малкото починали у нас. Тя влияе на клетъчния имунитет и тонира надолу реактивността му, тъй че изкарваме някои болести по-леко “, изясни пулмологът.
Д-р Симидчиев опроверга и опасенията, че вирусът е непостоянен и ваксина мъчно ще бъде направена. “Има едно нещо, което вируса не може да промени. Това е методът, по който се захваща за клетката. Така че в случай че се сътвори ваксина, която да пази тези сектори, тя ще помогне. Въпреки, че и без ваксина се оправяме доста добре. Ако има ваксина, тя ще се слага на хората от рисковите групи “, обясни доктор Александър Симидчиев.
Експертът посочи, че всички тайни теории за ковид са детайл на хора, които не знаят защо тъкмо става въпрос, само че търсят пояснение и най-лесното, което откриват е, че, да вземем за пример, Бил Гейтс е направил нещо неприятно. Според него огромна част от протичащото се е натурален, естествен развой. „ Вирусът търси способи да се популяризира на всички места. Всички респираторни вируси имат една и съща симптоматика – в случай че той не ни провокира да кашляме, няма по какъв начин да се популяризира “, посочи пулмологът.
“COVID-19 направи по този начин, че хората да се върнат 50-60 години обратно във времето, когато инфекциозните заболявания бяха камшик и се съблюдаваха по-високи хигиенични ограничения ", безапелационен бе доктор Симидчиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР