Умопомрачително е, че правителството на Съединените щати не е подобрило

...
Умопомрачително е, че правителството на Съединените щати не е подобрило
Коментари Харесай

Бил Гейтс гневен на правителството: Плащаме милиарди за безполезни резултати

Умопомрачително е, че държавното управление на Съединените щати не е подобрило тестванията за COVID-19. Това съобщи създателят на Microsoft Бил Гейтс в изявление за Си Ен Ен, представено от Блумбърг.

По думите на Гейтс тестването за вируса в страната е постепенно, като достъпът до тези услуги е неравнопоставен.

„ Плащате милиарди долари по този доста неправдив метод, с цел да получите най-безполезните резултати в света. Няма друга страна, в която да има сходна полуда при тестването “, разяснява създателят на Microsoft.

„ Поредица от неправилни дейности от страна на Съединени американски щати в композиция с политическата конюнктура в страната доведоха до обстановка, в която тестването не върви “, добави той.

Гейтс показва огромните опашки за проби пред частните лаборатории и дългите закъснения при доставянето на резултатите като доказателства за неефективността на американската система.

„ Хората заплащат толкоз за бавните резултати, колкото и за навременните. Същевременно с това богатите имат достъп до доста бързи тестова “, споделя още Гейтс.

„ Умопомрачително е, че не можем да накараме държавното управление да усъвършенства тестването, тъй като от администрацията просто желаят да се хвалят какъв брой добре върви процеса “, разяснява още той.

Държавни чиновници сочат закъсненията при даването на резултатите от тестванията в Съединени американски щати като учредена спънка за следенето на контактните лица на заболелите и за изолирането на хората, инфектирани с COVID-19.

Американският президент Доналд Тръмп неведнъж е защитавал тестването в Съединени американски щати, определяйки го като „ най-хубавото в света “.

В изявлението си за Си Ен Ен, Гейтс съобщи още, че чака Съединени американски щати значително да са се справили с пандемията до края на идната година, откакто медикаментите и имунизациите против COVID-19 станат необятно налични.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР