Умният град е град, който знае какво се случва в

...
Умният град е град, който знае какво се случва в
Коментари Харесай

Атанас Добрев: Умният град е град, който знае какво се случва в него. С LoRa това се случва

Умният град е град, който знае какво се случва в него. Това е град, който би трябвало да знае какво се случва в него и да се трансформира. Това ще е напълно в интерес на жителите.

Това сподели на конференцията "Запознайте се с LoRa, влезте в бъдещето в този момент " Атанас Добрев, основен изпълнителен шеф на VIVACOM. "Градовете би трябвало да станат положително място за живеене. Не единствено за нас, само че и за тези след нас. Умният град се трансформира разследване на дейностите на своите жители. Какво назоваваме мъдро паркиране? Как да паркираме по-добре? Как да минаваме все на зелена вълна? Как да минаваме повече на зелена вълна? Как да имаме камери, които не просто снимат, а търсят нарушители, демонстрират проблемите с трафика? Как да имаме сензори, които търсят аргументите за замърсяването на въздуха? Всичко това може да стане посредством мрежата LoRa. Ще дам съответни образци. Видеонаблюдението е сигурност. Ние сме тръгнали към потреблението и автоматизирането на видеокадрите. При кражбите статистиката демонстрира, че където има видеонаблюдение битовата престъпност понижава с 30%. Видеонаблюдението е най-евтиният метод за справяне с битовата престъпност ", разкри Добрев.

"Сега приказваме за наводненията в Бургаско. Как мрежата LoRa може да бъде потребна? Батериите на мрежата могат да устоят 10 години. Слагаме една кутийка на реката или чашката на язовира и тя ще предава информация в действително време. Без наблюдаване няма по какъв начин да се оправим с наводненията. Това ще излезе и относително на ниска цена, а най-важното е, че ще можем да се борим с наводненията ", сподели още той.

"Дистационното отчитане на парно и вода също може да се реализира посредством LoRa. Доказано е, че това отчитане е най-евтино и може да с леди в действително време. Ще дам образец и с уличното осветяване. Разходите за ток на улично осветяване са едни от най-големите за общините. С LoRa може да се наблюдава къде има хора и къде не. Така осветлението може да работи там, където има хора, а не на прилежащата улица, където няма никой. Това ще докара и до спестяването на сила. Датчиците на LoRa мога да се конфигурират и на касови апарати. Целта на всичко това е да създадем София един по-щастлив град за живеене ", приключи Добрев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР