Умните часовници вече са доста популярна категория, която се развива

...
Умните часовници вече са доста популярна категория, която се развива
Коментари Харесай

Apple работи по умни каишки за часовника си

Умните часовници към този момент са много известна категория, която се развива бързо и предлага голямо многообразие от модели на пазара. В опит да се разграничи от конкуренцията, Apple работи и по умни каишки за своя часовник, оповестява CNET.

Компанията към този момент е подала документи за патентоване на концепцията. Тя планува внедряване на датчици в каишките, посредством които часовникът ще може да има още функционалности.

Една от тях е опция за следене на жестовете и придвижването на ръцете. Apple разказва в патента, че при придвижването на китката се задействат мускули и през тях минават електрически сигнали. В каишката на часовника може да има електроди, които да наблюдават тези сигнали и да разпознават другите жестове.

Това може да има голям брой изгоди. На първо място, за хората с двигателни проблеми, сходна функционалност може да е от изгода за по-лесно ръководство освен на часовника, само че и на други устройства. Или за подаване на сигнали и различаване на разнообразни жестове, което да улесни връзката.

Функцията ще може да е от изгода и за възстановяване на резултатите по време на физически извършения и тренировки. Както и за надзор на приложения, менюта и други

Както постоянно, Apple не е коментирала тематиката. Няма информация дали компанията към този момент има настоящи прототипи и дали възнамерява да ги трансформира в действителност. Apple постоянно патентова голям брой хрумвания даже и те да не бъдат осъществени като работещ артикул. Тази концепция обаче наподобява по-реалистична, защото е разумна последваща стъпка в развиването на умните часовници, а и към този момент има и други производители, които също " гледат " в тази посока.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР