Умни часовници и пръстени, които твърдят, че измерват нивата на

...
Умни часовници и пръстени, които твърдят, че измерват нивата на
Коментари Харесай

FDA предупреждава срещу интелигентни часовници, пръстени, които твърдят, че измерват кръвната захар без игли

Умни часовници и пръстени, които настояват, че мерят равнищата на кръвната захар за медицински цели, без да пробиват кожата, могат да бъдат рискови и би трябвало да се заобикалят, Съединени американски щати по храните и медикаментите Администрацията предупреди в сряда.

Вниманието се отнася за всеки часовник или пръстен, без значение от марката, който твърди, че мери равнищата на кръвната захар по неинвазивен метод, сподели организацията. FDA сподели, че не е разрешила такова устройство.

Изявлението на организацията не се отнася за приложения за смарт часовници, свързани със датчици, като системи за непрестанен мониторинг на глюкозата, които мерят непосредствено кръвната захар.

диабет. Хората с това заболяване не са в положение дейно да контролират кръвната си захар, тъй като телата им или не създават задоволително от хормона инсулин, или са станали резистентни към инсулин.

За да ръководят положението, те би трябвало постоянно проверете равнищата на кръвната им захар с убождане на кръвен тест с пръст или със датчик, който по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР