Умишленото наводняване на малко село, северно от Киев, което създаде

...
Умишленото наводняване на малко село, северно от Киев, което създаде
Коментари Харесай

Наводниха село, за да не попадне в ръцете на руската армия

Умишленото наводнение на малко село, северно от Киев, което сътвори изкуствено тресавище и потопи изби и ниви, само че предотврати съветска офанзива против столицата, си е коствало всички жертви, считат жителите му. Украинските сили отвориха язовир при започване на войната в Демидив, вследствие на което река Ирпин заля селото и хиляди декари в близост. Оттогава насам този ход се прави оценка като мярка, която е попречила на съветските бойци и танкове да пробият украинските защитни линии, съобщи NOVA.

" Разбира се, че беше добре ", споделя Володимир Артемчук, 60-годишен гражданин на Демидив. " Какво щеше да се случи, в случай че съветските сили бяха съумели да преминат дребната река и по-късно да продължат към Киев? "

Повече от една трета от някои ниви са наводнени, сподели 39-годишният Олександър Рибалко. Около два месеца по-късно хората в селото към момента се оправят с последствията от наводнението, като употребяват надуваеми лодки, с цел да се придвижват, и засаждат със зеленчуци сухите сектори, които са останали. Руската инвазия, която продължава към този момент трети месец, лиши живота на хиляди цивилни, накара милиони украинци да избягат и трансформира градовете в руини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР