Умишленото наводняване на малко село, северно от Киев, което създаде

...
Умишленото наводняване на малко село, северно от Киев, което създаде
Коментари Харесай

Украинско село се наводни умишлено, за да не бъде атакувано от руснаците

Умишленото наводнение на малко село, северно от Киев, което сътвори изкуствено тресавище и потопи изби и ниви, само че предотврати съветска офанзива против столицата, си е коствало всички жертви, считат жителите му.

Украинските сили отвориха язовир при започване на войната в Демидив, вследствие на което река Ирпин заля селото и хиляди декари в близост. Оттогава насам този ход се прави оценка като мярка, която е попречила на съветските бойци и танкове да пробият украинските защитни линии.

" Разбира се, че беше добре ", споделя Володимир Артемчук, 60-годишен гражданин на Демидив. " Какво щеше да се случи, в случай че съветските сили бяха съумели да преминат дребната река и по-късно да продължат към Киев? "

Повече от една трета от някои ниви са наводнени, сподели 39-годишният Олександър Рибалко.

Около два месеца по-късно хората в селото към момента се оправят с последствията от наводнението, като употребяват надуваеми лодки, с цел да се придвижват, и засаждат със зеленчуци сухите сектори, които са останали.

Руската инвазия, която продължава към този момент трети месец, лиши живота на хиляди цивилни, накара милиони украинци да избягат и трансформира градовете в руини.
ТЕМА преди 10 часа 1829 преди 13 часа 419 преди 16 часа 3276
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР