Умишленото и злонамерено унищожаване на земеделска земя от Ислямска държава

...
Умишленото и злонамерено унищожаване на земеделска земя от Ислямска държава
Коментари Харесай

Сянката на Ислямска държава - съсипаното земеделие в Ирак

Умишленото и злонамерено заличаване на земеделска земя от " Ислямска страна " в иракската провинция Синджар съставлява военно закононарушение и продължава да предизвиква съществени вреди на земеделските производители една година след провалянето на джихадистка организация, заяви " Амнести Интернешънъл ", представена от БГНЕС.
Начинът, по който е изгорена земята, не разрешава на земеделските стопани от Синджар да се завърнат вкъщи.
" Нашето изследване демонстрира по какъв начин унищожаването на селските региони на Ирак от терористичната формация, прави невероятно оцеляването на земеделските общности ", заяви Ричард Пиърхаус, екологичен консултант на " Амнести ".
От 2014 година ислямистите са крали съоръжение за земеделие, изгаряли са земеделска земя и са пълнели кладенци с боклуци. " Саботажът на напоителните кладенци и други опустошения е военно закононарушение ", счита " Амнести ".
" Те взеха това, което желаеха, и това, което не можеха - счупиха ", сподели Джахил, млад фермер, представен в отчета. Той и татко му са избягали през 2014 година Когато се връщат предходната година, откриват, че фермата им е изтърбушена. " Върнахме се в мъртва земя, като че ли въобще в никакъв случай не бяхме работели тук ", сподели младият мъж.
Днес селскостопанското произвеждане в Ирак е с 40% по-малко спрямо 2014 година, единствено една пета от земеделските производители имат достъп до напояване, а множеството от засегнатите аграрни стопани са изгубили 95% от добитъка си.
" Освен в случай че няма незабавна държавна помощ, вредите, нанесени на иракската общественост в провинцията, ще продължат да утежняват живота на локалните ", предизвестява Ричард Пиърхаус.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР