Умишлено посегателство над електроенергийно съоръжение, собственост на ЧЕЗ Разпределение, постави

...
Умишлено посегателство над електроенергийно съоръжение, собственост на ЧЕЗ Разпределение, постави
Коментари Харесай

Умишлен палеж засегна подаването на ток в София

Умишлено посягане над електроенергийно оборудване, благосъстоятелност на ЧЕЗ Разпределение, сложи под риск електрозахранването на част от столицата. Разбит е непристъпен колектор на компанията и е разпален кабел 110 киловолта, детайл от основно значение за сигурността на услугата в София, оповестиха от сдружението.

Инцидентът от тази нощ докара до щета на оборудването и прекъсна доставките на електрическа енергия в кварталите Красно село, Зона Б-19, Зона Б-18, Зона Б-5, Красна поляна, Лагера, Разсадника, Сердика, Крива река, Света Троица, Хиподрума, Илинден и Земляне.

ЧЕЗ Разпределение реагира неотложно след събитието и подаде различно електрозахранване в границите на по-малко от час. В момента сигурността на електроподаването в част от София е обезпечена едностранно. Компанията основава проект за зареждане на потребителите посредством уреди приблизително напрежение при възможна последваща изключителна обстановка. Дружеството ще сведе до вероятния най-малко времето за реакция при такива условия.

Обстановката, в която се случва случаят, усложнява опциите за ремонт на разваления кабел. Целият управителен запас и чиновниците на сдружението са мобилизирани да се оправи с гарантиране на сигурността на доставките на електрическа енергия в условия на изключително състояние. Същевременно за ремонт от сходно естество има потребност от спомагателни експерти, които не се намират в България и на Балканите. Инженери с такава подготвеност има доста малко и в останалата част от Европа. Обявеното изключително състояние основава предпоставки за отсрочване на ремонта за неустановен период. Кризисен щаб на сдружението ще работи за намиране на благоприятни условия за излизане от обстановката.

Така след обезпечаването на различна скица на електроподаване, с едностранно зареждане остават кварталите Света Троица, Зона Б 19, Банишора, Разсадника, Зона Б5, Зона Б 18, Илинден, Фондови жилища, Сердика, Факултета, Красна поляна и Западен парк. Това са единствено директно засегнатите квартали. Повреденият кабел обезпечава различна връзка за няколко подстанции, т.е. отпада една опция за зареждане и на доста други региони в София.

Дружеството е уведомило Министерство на енергетиката, Столична община, Министерство на вътрешните работи, Пожарна сигурност и отбрана на популацията. Компетентните органи потвърдиха, че пожарът е тенденциозен. Стартирано е следствие от органите на Министерство на вътрешните работи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР