Умишлено допускайте грешки Опитайте в разговор с колеги, клиенти, близки, познати

...
Умишлено допускайте грешки
Опитайте в разговор с колеги, клиенти, близки, познати
Коментари Харесай

Психология на привличането: 6 трика да се харесвате на околните

Умишлено допускайте неточности

Опитайте в диалог с сътрудници, клиенти, близки, познати или дори непознати преднамерено да допуснете лапсус или неправилност в изрече. Позволете на събеседника си да ви поправи, при което изиграйте разстройване и му благодарете за вниманието. Така ще дадете на отсрещния опция да се почувства по-свободно и решително и самичък да не се опасява, че може да сгреши при общуването. Всеки може да сбърка и в това няма нищо неоправдателно – не съществуват идеални хора.  

Правете похвали от трето лице

Искате да помолите сътрудник за съвет или помощ по отношение на работата? Най-добре е да се позовете на трето лице, като да вземем за пример кажете: „ Господин Петров, завеждащият отдел, ми предложи да се обърна към вас, тъй като съгласно него сте най-кадърният чиновник “. Не всеки приема добре директните ласкателства. Някои даже се усещат неловко, когато им вършиме похвали. Докато нещо прелестно, казано от трето лице, смекчава обстановката и индивидът няма да се смути.

Усмихвайте се откровено

Когато се усмихвате откровено и намерено, скулите се повдигат и към очите ви се образуват тънки бръчици. При изкуствената усмивка скулите не помръдват, а бръчици, несъмнено, липсват.  Напълно разумно е, че „ каменната физиономия “ няма да предразположи събеседника. Ето за какво би трябвало да се усмихвате откровено и от сърце, с цел да се харесвате на хората.  

Мърдайте вежди

Интересен факт: хората, на които им е прелестно да поддържат връзка, при диалог повдигат вежди на всеки 1/6 секунди. По този метод показват наслаждение. Ако наблюдавате деликатно, сами ще се уверите. За да може събеседникът ви да почувства, че му симпатизирате, научете се да мърдате вежди.

Забравете за думичката „ апелирам “

Специалистите поучават да не отвръщате „ апелирам “, когато ви благодарят за нещо съществено, а да казвате: „ Сигурен съм, че и вие бихте постъпили по този начин на мое място! “. Такъв отговор поражда чувство за реципрочност и тогава на индивида ще му се прииска да ви се реваншира. Удобен миг да го помолите на собствен ред за нещо – да вземем за пример за услуга или за пари назаем.

Проявявайте заинтригуваност

Не подценявайте емпатията, т.е. проявяването на откровена заинтригуваност. Слушайте индивида деликатно, старайте се да го изслушате, да му съчувствате и да го окуражите. С една дума, бъдете естествени и непринудени. Докато поддържате връзка, дайте на събеседника си да разбере, че е извънреден! Толкова е просто.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР