Умишлен палеж е основната версия за пожара в Золинген, при

...
Умишлен палеж е основната версия за пожара в Золинген, при
Коментари Харесай

Разследват умишлен палеж на сградата в Германия, в която изгоря българско семейство

Умишлен палеж е главната версия за пожара в Золинген, при който почина четиричленно българско семейство. Според управляващите в Германия ксенофобски претекстове се изключват. 

Според следствието в постройката са открити следи от запалителна течност. Установено е, че огънят избухва на дървеното стълбище и по-късно се популяризира към покрива. Засега към момента няма данни за обвинен.

Четирима български жители от турски генезис , в това число две деца, починаха при пожара в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Генералното консулство на Турция в Дюселдорф настоя за следствие и изясняване за аргументите на случая във допустимо най-кратък период.

По данни на пожарната работа пламъците са се разгорели на втория етаж на постройката и са обхванали подпокривния етаж, където фамилията е спяло. 

Други деветима са потърпевши

„ Пожелаваме милостта на Аллах на нашите турски сънародници от България, които изгубиха живота си при пожара, избухнал на 25 март в Золинген, съболезнования на опечалените им родственици и бързо възобновяване на потърпевшите. Надяваме се мощно, че естеството на пожара ще бъде разследвано и изяснено във допустимо най-кратък период. Нашето генерално консулство ще продължи да поддържа връзка със съответните органи “, написа генералното консулство на Турция в Дюселдорф в пост в профила си в обществените мрежи.

Загиналите са близки на футболиста Здравко Жилов от ОФК „ Гигант ". Нужни са 18 000 евро, с цел да бъдат превозени телата на умрелите. В обществените мрежи към този момент тече компания за набирането на нужните средства.

Турската осведомителна организация НТВ и други локални медии припомнят в подтекста на този случай за нещастието от 29 май 1993 година в Золинген, когато четирима немски неонацисти подпалиха къщата на семейство от турски генезис, вследствие на което починаха петима членове на фамилията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР