Умерено увеличаване на активността на ензима теломераза в чернодробните клетки

...
Умерено увеличаване на активността на ензима теломераза в чернодробните клетки
Коментари Харесай

Тайната на дълголетието: Откриха начин за възстановяване на черния дроб

Умерено увеличение на интензивността на ензима теломераза в чернодробните кафези оказва помощ за възобновяване на повредените тъкани с течение на времето. Откритието е направено от експертите от Медицинския факултет на Станфордския университет. В резултат на тези наблюдения могат да се разработят медикаменти за битка с цирозата и стареенето на чернодробните кафези, написа EurekAlert, представен от zdrave.to.

Теломераза е протеинов комплекс, който предотвратява несъразмерното понижаване на дължината на теломерите - крайните елементи на хромозомите, които се редуцират с всяко клетъчно разделяне, което води до стареене на клетките. При хората и гризачите цирозата предизвиква разновидности, които блокират теломеразната интензивност. Прекомерна ензимна интензивност се следи също при злокачествени ракови кафези на черния дроб.

В хода на проучването върху мишки специалистите откриха, че 3-5% от всички чернодробни кафези създават огромно количество теломераза, само че те са по-малко дейни гени, които вземат участие в естествения метаболизъм. Когато органът е развален, тези кафези, отмерено разпределени в черния дроб, стартират да се развъждат, образувайки нова тъкан.

Учените се надяват, че резултатите от изследването ще оказват помощ за създаването на медикаменти, които ще подтикват бързото укрепване на черния дроб, ще го предпазят от рак и ще удължат естественото действие на органа по време на стареенето.

Експертите също по този начин настояват, че най-полезните артикули за черния дроб са печените морски водорасли, зехтинът, орехите, сушените плодове и млечните артикули.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР