Умерените членове на Европейския съюз приветстват възстановяването на равновесието в

...
Умерените членове на Европейския съюз приветстват възстановяването на равновесието в
Коментари Харесай

Светът реагира на резултатите от междинните избори в САЩ

Умерените членове на Европейския съюз приветстват възобновяване на равновесието в американската политика след междинните избори в Съединени американски щати, само че малко на брой чакат огромни промени в връзките с президента Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес. Еврокомисарят Пиер Московиси написа в Туитър, че демократите са получили надзор върху камарата на представителите, "въпреки мощните републикански операции " и назова това "огромен триумф ". Лобистки бизнес групи в Европа споделиха, че чакат протекционистката политика на Съединени американски щати да продължи.

Лидерът на Европейската национална партия Манфред Вебер уточни, че е време европейците да спрат да следват образеца на Вашингтон и да осъзнаят, че са "най-голямата и най-многочислената икономическа мощ ". Говорителят на държавното управление на френския президент Еманюел Макрон Бенжамен Гриво разгласи, че вотът "показва жизнеността на една велика народна власт ".

След две години, през които Тръмп тормозеше европейските си съдружници и ускори страховете, че Европа ще бъде притисната сред Съединени американски щати и Русия в нова нуклеарна конкуренция, френският народен представител Ги Тесие сподели, че резултатите "няма да трансформират нещата трагично ". Италианският десен вицепремиер Матео Салвини написа в Туитър поздравления към президента Тръмп за резултатите и съобщи, че те са били "срещу всеки и всичко ", които са тласкали към вълна на поддръжка за демократическата партия. Салвини споделя някои от националистическите възгледи на Тръмп и отрицателното му отношение към имигрантите. Италианският вътрешен министър приветства републиканската победа в Сената и в основни щати, както и против леви публицисти, артисти, артисти, режисьори и както се изрази, псевдоинтелектуалци.

Някогашният консултант на Тръмп Стив Банън назова Салвини бъдещето на европейската политика. Германският външен министър Хайко Маас сподели, че резултатът от междинните избори значи, че външната политика ще зависи най-много от това дали републиканците и демократите могат да работят дружно, само че не се отразява на измененията в трансатлантическите връзки при ръководството на Тръмп. Маас уточни, че "това, което тези избори не трансформират, е, че без Съединени американски щати няма да сме в положение да решаваме проблеми във все по-объркания свят ".

Германският първи посланик повтори тезата си, че европейците би трябвало да отговорят на мотото на Тръмп "Америка преди всичко " с метод за "обединена Европа ". Роднините на първата жена от палестинско-американски генезис, определена в американския Конгрес, приветстваха триумфа й в селото на Западния бряг, откъдето е родът на демократката от Мичиган Рашида Тлаиб. Чичо й Басам сподели, че "семейството, селото и районът са горди " с историческия й триумф. Той сподели, че 42-годишната му племенница счита да носи обичайната палестинска дреха и да държи в ръце Корана на церемонията по полагане на клетва. Тлаиб и американката от сомалийски генезис Илхан Омар от Минесота ще са първите мюсюлманки членове на Конгреса. Кремъл разгласи, че резултатите няма да навредят на връзките сред Русия и Съединени американски щати, тъй като и те и в този момент не са положителни.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков сподели, че "ще е мъчно връзките да бъдат влошени още повече " и добави, че "на хоризонта няма светли вероятности " за подобряването им. Водещият съветски народен представител Константин Косачов сподели, че болшинството на демократите в Камарата значи, че Тръмп "ще бъде изправен пред "неприятни провокации ". Михаел Орен, някогашен израелски дипломат във Вашингтон, а в този момент зам.-министър, сподели, че резултатите вършат по-вероятно обръщането на президента Тръмп към интернационалната дипломация, с цел да реализира договорка по израелско-палестинския спор.

Японски публични представители акцентираха, че техният съюз със Съединени американски щати остава непреклонен, без значение от резултатите. Зам.-секретарят на кабинета Ясутоши Нишимура сподели, че Япония ще сътрудничи със Съединени американски щати в напъните за очистване на нуклеарното оръжие на Северна Корея и в други области. Китай уточни, че връзките сред двете най-големи международни стопански системи са толкоз значими, че ползите на двете страни ще продължат да ги тласкат към съдействие, без значение от изборния резултат.

Говорителката на китайското външно министерство Хуа Чунин отхвърли директен коментар, само че акцентира, че Пекин има вяра, че "двете държавни управления и двата народа желаят да продължат здравото и стабилно развиване на двустранните връзки, тъй като има вяра, че това е в полза на интернационалната общественост ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР