Умерената консумация на вино дава по-добри шансове за дълъг живот

...
Умерената консумация на вино дава по-добри шансове за дълъг живот
Коментари Харесай

2 чаши вино на ден за по-здраво сърце

Умерената консумация на вино дава по-добри шансове за дълъг живот спрямо цялостното самоограничение, сочи ново проучване, представено от Express.

Мъжете и дамите, които пият по половин литър бяло или алено вино дневно, заплахата от сърдечно заболяване е с 13 % по-ниска.

Същата консумация на вино понижава със 17 % опцията от гибел вследствие на сърдечен удар спрямо тези, които не пият въобще алкохол. Уговорката, която създателите на проучването от Медицинското учебно заведение на Харвард вършат е, че те са следили единствено хора с одобрен табиет да употребяват въпросното количество вино.

С други думи, в случай че към този момент страдате от сърце не се предлага занапред да стартирате да пиете, с цел да се опитате да минимализирате бъдещи проблеми от същото естество.

" Това проучване не е причина да започнете да пиете алкохол, в случай че към този момент не го вършиме ", акцентира доктор Трейси Паркър от Британската фондация за сърдечни болести.

Червеното вино съдържа антиоксиданти, за които се счита, че предотвратяват сърдечни проблеми защото като понижават холестерола и възпалението на кръвните телца.

Проучването на харвардските учени е извършено измежду 11 2000 италианци.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР