Умерен растеж на европейската икономика на фона на глобална несигурност.

...
Умерен растеж на европейската икономика на фона на глобална несигурност.
Коментари Харесай

Хампарцумян: Умерен растеж на евро икономиката на фона на глобална несигурност

Умерен напредък на европейската стопанска система на фона на световна неустановеност. Такава зимна прогноза направи тази седмица Европейската комисия. Според банкера Левон Хампарцумян тази прогноза не е мотив за терзание.

" С терзания, човек доста работа не свършва. По-добре да бъдем оптимистичен вид, с цел да вървим напред ", съобщи Хампарцуман в предаването " Събуди се " по Нова телевизия.

" Не всички прогнози се сбъдват по метода, по който са направени. Но това е просто едно предизвестие, че може би възходящият цикъл на стопанската система в света и Европа, който продължи много години, може би е към края си. Икономиката е циклична, не можеш да вървиш единствено нагоре ", разяснява банкерът.

" Днес живеем по-добре в сравнение с преди 30 години. Винаги ще има недоволни. Въпросът е на стопански по-активните и предприемчиви да им се основат подобаващи условия да работят ”, разяснява Хампарцумян.

Що се отнася до заплатите в частния бранш, банкерът съобщи, че има сегменти, в които конкуренцията за хора е доста огромна и заплатите вървят доста бързо нагоре.

" Нещата куцат в тази част на трудовия пазар, когато хората нямат нужната подготовка, обучение ”, съобщи Левон Хампарцумян.

Той разяснява и какво можем да чакаме след влизането в Еврозоната.

" Еврото го имаме в джоба си от 22 години с закрепения курс. Ако има отрицателни резултати, да сме ги усетили. Кредитите ще се превалутират в евро, което ще стане с избрани регулации. Ще се присъединим към една зона на по-висока степен на благополучие. Но еврото не носи по-висок стандарт – нашият труд го носи ", съобщи Хампарцумян
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР