Умението на един магьосник се крие в способността да му

...
Умението на един магьосник се крие в способността да му
Коментари Харесай

Ето как стават 6 от най-известните фокусни трика

Умението на един вълшебник се крие в способността да му да остави фена с притихнал мирис, до момента в който извърши идващия си номер.

Често наподобява, че магьосниците в действителност са в положение да вършат неща, които са срещу всевъзможни закони на Вселената. Увереността и опитността, с които извършват номерата си, кара хората да повярват в невъзможното.

В последна сметка всички знаем, че магията е единствено нереалност, която има за цел да притегли вниманието ни и да излъже сетивата ни. Сайтът " Брайт сайд " разкрива с илюстрации тайната зад шест от най-известните фокусни номера.

Един от триковете, за които уеб сайтът дава разумно пояснение, е познатото на всички придвижване на Майкъл Джексън от видеоклипа към песента му Smooth Criminal. Което, въпреки това, доста улични актьори извършват.

Тайната е в тока на особено направените обувки. Със стъпала, дейно прикрепени за пода, кралят на поп музиката съумява да извърши видимо невъзможна физическа маневра.


Левитация - Тайната на фокуса, който извършват доста улични актьори, е скритата под облеклата опора.


Изчезващата чаша - магьосникът слага чаша с вода на масата, след което я покрива с забрадка. След като изрича вълшебните думички, кърпата пада на масата, а чашата изчезва. Тук тайните са две - първо към вътрешната страна на кърпичката е прикрепена тел във формата на кръг, с цел да сътвори илюзията, че чашата е изпод. Второ - чашата пада в загадка торбичва през отвор на масата, който несъмнено, феновете не виждат.


Рязане на човек - тайната на този фокус е в кутията и в другия помощник на магьосника, който остава прикрит за публиката.


Скъсаната банкнота - преди известно време Дейвид Копърфийлд изуми публиката като скъса пред очите им банкнота, а по-късно, когато я разгъна, тя още веднъж беше цяла. Тук тайната се крие в специфичен молив, срязан на две елементи диагонално, към които са прикрепени магнити.


Жената " зиг-заг " - и тук, както и при номера с рязането на човек, тайната е в кутията. Важна роля играе и умеенето на асистента да движи тялото си, до момента в който държи главата, краката и ръцете си в позиция на изправен човек.

Източник: Vesti.bg.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР