Умението да сътвориш с ръцете си нещо , което хората

...
Умението да сътвориш с ръцете си нещо , което хората
Коментари Харесай

Заводите у нас привличат кадри от Европа


Умението да сътвориш с ръцете си нещо, което хората ще употребяват, или да видиш труда си, като част от огромно оборудване е присъщо единствено за работещите в произвеждане.

Действителност:

По данни на Zaplata.bg, през последните 6 месеца в България са оповестени общо 5959 разгласи в бранш произвеждане, все пак експертите по асортимент на личен състав регистрират слаб интерес на претенденти в този бранш.

„ Причината е, че всеобщо младежите не са осведомени с положителните условия и естество на труд в нашите фабрики “- единомислещи са господин Кавръков от АК Магнит АД и Силвия Максимова от МЕЛЕКСИС БЪЛГАРИЯ ЕООД.

На работещите се оферират обезпечен превоз, ваучери за храна, заплата над междинната, в допълнение застраховка - здравна и Живот, това са единствено дребна част от привилегиите.

„ От години предлагаме безвъзмезден обяд на всички служащи в нашия цех “, споделя HR експертът

госпожа Ирена Димитрова от ЕЛХИМ-ИСКРА АД, гр. Пазарджик.

Кандидати от други обитаеми места пък получават поддръжка в намиране на квартира, както и намиране на работа на колегата и определяне на цялото семейство, осведоми ни господин Витанов от АК Електрик, гр. Радомир.

Проблеми:

Липсата на държавна политика в региона на професионалното обучение, от дълго време е наложило практиката сами HR експертите да провеждат срещи с шефовете на регионалните учебни заведения, с цел да срещнат учениците с опциите за развиване, оповестиха за нас, госпожа Цветелина Ценова от Палфингер Продукционстехник България ЕООД и госпожа Даниела Савова от Техно Акташ АД и госпожа Зорница Стоилова от Клер Д ЕООД

Експерите също са безапелационни за неприятната връзка сред бизнеса и Бюрата по труда, като образец показват, че изпратените претенденти от районните БТ, не дават отговор на предварителните условия - “Това е взаимно губене на време “, споделя госпожа Зорница Стоилова от Клер Д ЕООД.

Иниациативи:

В отговор на тези другия, всеобщо се е наложила практиката на лична обучителна стратегия, която подсигурява работа на всички приключили курс в даден цех.

„ По този метод си подсигуряваме, че новите фрагменти имат главните познания и умения, нужни за производството ни. “, разясни госпожа Анна Маркова от София Мед АД

С друга добра процедура ни срещна Никол Георгиева HR експерт на Лем България - те от време на време показват завода пред български студенти в Германия.

“Привличането на такива фрагменти за нас е доста значимо, тъй като младежите би трябвало да са осведомени за положителните условия на труд, които има в личната им татковина и най-хубавото е, че реализираме триумф. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР