УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ“ е една от най-известните столични

...
УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ“ е една от най-известните столични
Коментари Харесай

Опашката на смъртта в ИСУЛ, хора плачат в ужас

УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ е една от най-известните столични лечебни заведения, която разполага и със незабавен кабинет, в който може да отиде всеки жител при потребност, даже и по празниците. 

Софиянец се свърза с Агенция БЛИЦ и описа пред какъв призрачен сън обаче е бил изправен, когато е опитал да потърси помощ в последния работен ден за 2023 година.

Човекът е получил инсулт преди няколко месеца, а в петък (бел. ред. 29 декември) е усетил изтръпване в левия крайник, лявата ръка и лявата страна на лицето.

„ Близките ми взеха решение, че няма време да губене. Вместо да викаме кола за спешна помощ, тъй като постоянно се чака дълго време, до момента в който тя успее да стигне до адреса, непосредствено се качихме на фамилния автомобил и за няма и 5 минути към този момент бяхме в ИСУЛ. Пред незабавния кабинет имаше единствено един мъж, с който бе и придружителят му. Дъщеря ми отиде на регистратура, занесе персоналната ми карта и изясни какъв е казусът. От там ни помолиха да изчакаме “, подема разказът си читателят ни.

„ Минутите обаче минаваха, незабавното стартира да се позапълва с хора, само че мен по този начин и не ме повикаха. След близо 40 минути очакване към този момент не знаех на кой свят съм безусловно. Дъщеря ми попита какво се случва и за какво толкоз се бавят докторите, имат ли незабавен случай, само че служителката на регистратура отвърна единствено „ сигналът за вас е подаден “ “, прибавя той.

По думите му обаче в същото време от „ Спешното поделение “ е излязъл млад лекар, който извадил телефона си и се заоглеждал. Забелязал червенокоса дама, от чието устройство се разнесла мелодия и небрежно й споделил да влиза, а в случай че не е предходна през регистратура, да го направи.

„ Жената беше доста по-добре от мен и други чакащи, само че очевидно бе позната на доктора, който придружавайки я към незабавното стартира да я разпитва какви тъкмо са недоволствата й “, споделя читателят на БЛИЦ, който споделя, че по този начин много хора са предредили опашката.

„ Човекът преди мен даже призна, че хора със признаци като неговите, към този момент са го изпреварили със същата „ връзкарска процедура “ преди да дойдем в болничното заведение “, споделя мъжът.

„ В отделението имаше стара жена, беше на лимита на силите си, очевидно й бе доста зле, свличаше се от стола, а внукът й, седящ до нея, бе с насълзени очи, тъй като никой не й обръщаше внимание “, споделя още той.

„ Дъщеря ми още веднъж отиде на регистратура и помоли дамата да й каже какво се случва и дали докторите имат доста работа. Тя помоли да й кажат дали ще могат да ме одобряват, тъй като се тормози, че признаците дават отговор на към този момент прекарания от мен инсулт и бързата и навременна реакция при тези обстановки е извънредно значима.

Искаше да знае, в случай че докторите имат доста работа, тъй като в последна сметка всичко се случва, само че, в случай че това е по този начин, да тръгнем към друга болница. Служителката обаче, очевидно към този момент изнервена, й сподели, че си има работа и няма да се свърже с докторите в отделението “, спомня си мъжът.

Хората всеобщо са почнали да недоволстват и са давали куп образци за сходно отношение и в предходни пъти, когато са посещавали отделението.

„ Отказахме се, щерка ми просто побесня. Качи ме в колата и отидохме към „ Софиямед “. Там в коридора на „ Спешното поделение “ имаше чиновник, който питаше всеки идващ какви са признаците му и какъв е мотивът за посещаване. Именно тя приоритеризираше случаите и разпределяше пациентите. Моментално ме одобриха и ме прегледаха. Отношението бе друго, хората бяха благи, вежливи, усмихнати и ми помогнаха “, споделя индивидът.

От Агенция БЛИЦ ще потърсим болница ИСУЛ за мнение по проблема още в първия работен ден на 2024-а година и се ангажираме да го предоставим на читателите си. 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР