УМБАЛ Св. Иван Рилски“ въвежда нов, напълно автоматизиран хемилуминесцентен имуноанализ

...
УМБАЛ Св. Иван Рилски“ въвежда нов, напълно автоматизиран хемилуминесцентен имуноанализ
Коментари Харесай

УМБАЛ Св. Иван Рилски въвежда нов автоматизиран тест за COVID-19

УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “ вкарва нов, изцяло автоматизиран хемилуминесцентен имуноанализ с микрочастици (CMIA) за диагностика на ковид и следене на стадиите, в които се развива болестта. Той е с CE маркировка, което по международните стандарти значи най-високо равнище на надеждност, оповестиха от лечебното заведение.
За разлика от употребяваните до момента „ бързи проби “, новият способ обезпечава най-висока сензитивност и специфика. Освен че дава доста по-точни резултати, с помощта на това, че е изцяло автоматизиран, CMIA обезпечава и доста по-голяма продуктивност (180 броя теста за 1 час) и бързо администриране на пробите.
При CMIA вероятността за фалшивоположителни резултати е сведена до най-малко, като в същото време, с помощта на високата си сензитивност, той е с доста висока недеждност при откриването на в действителност зарезени с вируса пациенти. Тестът дава надеждни резултати и до какъв брой даден човек към този момент се е срещал с вируса и е построил антитела към него.
„ За „ златен стандарт “ в диагностика на COVID-19 въпреки всичко се приема PCR проучването. Серологичната диагностика е спомагателна алтернатива, която е потребна при следене на положението на пациентите и има епидемиологични цели “, изяснява доктор Ирена Иванова, шеф на Централната клинична лаборатория в УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “.
За пациентите, които се лекуват или постъпват на лекуване в болничното заведение, пробата ще е безвъзмезден. Той ще размени „ бързите проби “, които сега са наложителни в лечебното заведение.
„ Бързите проби имат своето предопределение като скриниращи средства и извършиха ролята на въведения към въвеждането на по-надеждни и автоматизирани способи, както тези които все още се вкарват в Клинична лаборатория на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “, добавя доктор Иванова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР