УМБАЛ Бургас започна изпълнението на втория етап от проекта за

...
УМБАЛ Бургас започна изпълнението на втория етап от проекта за
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас намалява енергийните си разходи чрез фотоволтаична система

УМБАЛ Бургас стартира осъществяването на втория стадий от плана за енергийна успеваемост, който ще й разреши да понижи разноските си за топло- и електрическа енергия. Първият стадий от плана включваше планиране и осъществяване на топлоизолиране на външните стени, пода и покрива на всички корпуси на болничното заведение. Той завърши и с помощта на него УМБАЛ Бургас съумя сензитивно да понижи загубите на топлота и разноските за отопление през зимния сезон, както и да усъвършенства външния образ на постройката.

Във втория стадий е включено създаване на лична фотоволтаична система, замяна на осветлението, ремонт на вентилационната и топлинните съоръжения. На покривите на болничното заведение ще бъдат инсталирани слънчеви панели, които ще създават ток за лични потребности, както и топла вода. Поради отличното разположение на постройката и съвсем непрекъснатото слънчево греене денем, плановете демонстрират сензитивно понижаване на разноските за ток. Очаква се след слагането на фотоволтаиците болничното заведение да съумява да обезпечи огромна част от нужния за активността й ток и да купува от външни снабдители единствено в пикови моменти. Само от подмяната на осветлението с LED, употребяваната за това мощ ще падне два пъти.

Дейностите по втория стадий ще текат редом. Подмяната на осветлението към този момент стартира, демонтирани са част от лампите в общите елементи, сложено е краткотрайно осветяване, до момента в който се измажат и боядисат таваните. След това ще се инсталират новите LED панели. В плана е включено и слагане на външна слънцезащита, ограничения по охладителна, отоплителна и вентилационна системи, монтиране на принадлежности за премерване, надзор и ръководство – система за енергиен мениджмънт. Срокът за осъществяването на плана е 300 дни.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР