УМБАЛ-Бургас продължава да изпитва сериозна нужда от еднократни лични предпазни

...
УМБАЛ-Бургас продължава да изпитва сериозна нужда от еднократни лични предпазни
Коментари Харесай

Болницата в Бургас продължава да изпитва сериозна нужда от предпазни средства

УМБАЛ-Бургас продължава да изпитва сериозна потребност от еднократни персонални защитни средства. На месец в болничното заведение се изразходват близо 200 000 броя еднократни ръкавици и над 10 000 еднократни маски. В момента в Инфекциозно поделение има настанени 10 пациенти с ковид. Това оповестиха от пресслужбата на УМБАЛ в града.

В съпоставяне с времето преди ковид използването на еднократни маски и ръкавици в болничното заведение се е нараснала тройно, показаха от лечебното заведение.

Медиците от всички звена би трябвало да бъдат надеждно предпазени, в това време цените са се повишили неведнъж и болничното заведение изпитва финансови компликации. Всички суми, постъпили до момента по дарителската сметка на УМБАЛ-Бургас, към този момент са изразходени за закупуване на персонални защитни средства, осведомиха от пресслужбата ѝ.

От там споделиха още, че са получили подаяние от болница в Китай, включващо 6000 хирургични маски за еднократна приложимост и 100 броя бързи теста за ковид, обезпечени от локален общински консултант.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР