УМБАЛ - Бургас и тази година отправя предизвикателство към абитуриентите

...
УМБАЛ - Бургас и тази година отправя предизвикателство към абитуриентите
Коментари Харесай

УМБАЛ - Бургас с призив към абитуриентите за кръводаряване

УМБАЛ - Бургас и тази година насочва предизвикателство към зрелостниците да отбележат завършването с групово кръводаряване. Инициативата се организира за пети път под мотото " Това не си го правил ". Кръводаряването е позволено след навършване на пълноправие, по тази причина лечебното заведение се обръща къмзрелостниците да стартират своя живот като възрастни с този доблестен жест.

Вече има учебни заведения, които не пропущат нито едно издание на " Това не си го правил " - там кръводаряването от завършващите е традиция.

Първата гимназия, с която самодейността започва тази година, е Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия " Кольо Фичето " - Бургас. Абитуриенти от пет класа ще посетят бранша по кръводаряване на следващия ден, 6 април, четвъртък. За 10 април е планувана кръводарителската акция на Професионалната гимназия по туризъм, а през м. май - на Гимназията по механотехника.

Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 година Закуската и приемът на доста течности преди кръводаряването са наложителни. Един донор може да избави живота на трима души.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР