УМБАЛ „Александровска“ планира да проведе широкомащабен скрининг за хора с

...
УМБАЛ „Александровска“ планира да проведе широкомащабен скрининг за хора с
Коментари Харесай

„Александровска“ болница планира мащабен скрининг за хора с риск от диабет

УМБАЛ „ Александровска “ възнамерява да организира широкомащабен скрининг за хора с висок риск от развиване на захарен диабет за предварителна защита на болестта.

Кампанията ще обхване и хора с разполагаем, само че недиагностициран досега диабет, което ще разреши да се стартира допустимо най-ранно лекуване и да се забави развиването на възможни затруднения.

Скрининговите проучвания ще се проведат в особено основания и неповторим за страната център за предварителна защита на диабета в УМБАЛ „ Александровска “.

Датите за неговото осъществяване ще бъдат авансово оповестени, а пациентите ще имат опция да се запишат по телефон за връзка със особено ангажирано за задачата лице.

Прегледите ще бъдат осъществени от екипа на Клиниката по ендокринология, където се диагностицират, лекуват и профилактират пациенти от цялата страна с всички болести от региона на общата ендокринология и обмяната на веществата.


Каузата на УМБАЛ „ Александровска “ „ Спри диабета в точния момент! “ е включена в благотворителната самодейност на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “.

През тази година акцията, която се организира от 2009 година, е в помощ на общо 23 здравни, обществени, културни и екологични плана. Всеки може да поддържа напъните на „ Александровска “ болница за предварителна защита на диабета като направи подаяние посредством платформата izberi.rbb.bg.

Eндокринните и сърдечно-съдовите болести са водеща причина за смъртност в целия свят, в това число България.

Стремежът на УМБАЛ „ Александровска “ е всички неподходящи фактори, свързани с покачвания сърдечно-съдов риск при захарен диабет – кръвната захар, липидните нарушавания, хипертонията, затлъстяването и други, да бъдат лекувани сложно и навременно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР