УМБАЛ Александровска“ набира доброволци - студенти (от последните курсове за

...
УМБАЛ Александровска“ набира доброволци - студенти (от последните курсове за
Коментари Харесай

Болници търсят доброволци, ковид отделението в Кърджали е препълнено |

УМБАЛ „ Александровска “ набира доброволци - студенти (от последните курсове за обучение) и специализанти по медицина, които желаят да поддържат екипа на лечебното заведение в напъните за ограничение на болестта от COVID19-19 и в грижите за пациентите. Това оповестиха от лечебното заведение.

Всеки, който има предпочитание да се включи непринудено в здравните грижи за пациентите, може да заяви трите си имена, телефон, e-mail и курса на образование, в който е все още, на е-mail: [email protected]. При декларирана подготвеност за включване в екипите на болничното заведение, ще бъде подписан контракт с лицето за работа в лечебното заведение.

Доброволци търси и управлението на Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Силистра стартира набирането на доброволци - лекари, медицински сестри, лаборанти, болногледачи и спомагателен личен състав, които да стартират работа в " Инфекциозно поделение " и Коронавирус отделението.

За всеки един от доброволците ще бъдат обезпечени наложителните защитни средства, оповестяват от болничното заведение.

До тази обстановка се стига, защото заболеваемостта в Силистренска област внезапно се е нараснала. Според прогнозите на здравните управляващи пикът на епидемията от COVID-19 занапред следва.

Изчерпан е потенциалът от кревати в Инфекциозното поделение на болничното заведение в Кърджали , оповестява БНР.

Това стана ясно на днешното съвещание на спешния щаб. През последното денонощие в региона са доказани 42 нови случая на COVID-19. Това е най-големият брой инфектирани от началото на пандемията.

Разкрити са спомагателни места в друго поделение, само че опасенията са, че и те няма да стигнат. По тази причина инфектирани с ковид ще се насочват към лечебни заведения в други две общини - Момчилград и Крумовград.

От през днешния ден на територията на цялата област се преустановяват визитите в пенсионерските клубове и се вкарва наложително носене на маски и надзор на достъпа на общинските пазари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР