Умъртвяват прасетата в 3-километровата зона около град Мизия, където беше

...
Умъртвяват прасетата в 3-километровата зона около град Мизия, където беше
Коментари Харесай

Евтанизират всички домашни прасета около Мизия

Умъртвяват прасетата в 3-километровата зона към град Мизия, където беше регистриран случай на африканска чума. В частно стопанство от нея болни 4 свине на един притежател. Случаят е установен от локален ветеринарен доктор. Животните са евтаназирани още в понеделник вечерта.

Във вторник на всеки входно-изходен пункт в няколко обитаеми места са направени контролно-пропусквателни пунктове, защото оттова минава и интернационалното трасе към ферибота в Оряхово. В 10-километровата зона пък ще бъдат разказани всички животни.

„ Специалните условия, които ние към този момент постигнахме рано тази заран са за пътя 2-15, фериботния път на влизане в Мизия преди село Сараево и на изхода на Мизия в село Войводово. А в посока Гложене това е път 2-11, който потегля от Видин до село Гиген и другата точка е горния път от Мизия за посока Оряхово, това е също път 2-11, над птицекомбината”, разяснява кметът на Мизия доктор Виолин Крушовенски.

„ Нямаме информация за други позитивни проби на територията на област Враца”, сподели доктор Милчо Костурков от БАБХ – Враца.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР