УМАЛСМ Пирогов е в стабилно финансово състояние, увери пред Нова

...
УМАЛСМ Пирогов е в стабилно финансово състояние, увери пред Нова
Коментари Харесай

Д-р Димитров: Проверките са добро нещо, защото така мога да отстраня грешките си

УМАЛСМ „ Пирогов ” е в устойчиво финансово положение, увери пред Нова телевизия през вчерашния ден изпълнителния шеф на болничното заведение доктор Валентин Димитров и акцентира, че не се тормози от инспекции. „ Напълно естествено е новият министър да ревизира какво се случва във всяко държавно здравно заведение. Щом ме ревизират, значи работя, щом работя, значи съм позволил и неточност. Трета страна да ми покаже грешките е доста потребно за мен, с цел да мога да ги отстраня “, сподели доктор Димитров.

„ Не финансовото положение обаче е значимо. Спечелихме борбата за наши пациенти в положение, отчитано като несъвместимо с живота, направи той ретроспекция. Даде образец с момиченцето, докарано с „ Спартан “ от Бургас. Сега детето е живо и крепко и праща писма и рисунки – това е успеха ни “, споделя шефът.

Като огромни загуби той означи умрелите си сътрудници – проф. Милан Миланов и доктор Константин Стоянов.

„ Най-важното сега е това, че болничното заведение, с помощта на напъните на целия екип, една година след започване на моята работа, се връща към естествения темп на работа. Лекарите стартират да практикуват своите специалности, а не да бъдем болница, която се бори с пандемията. Успяхме да се оправим с предизвикването на пандемията и излязохме от тъмната дупка – COVID-19.  Имаме още доста какво да създадем ”, добави доктор Димитров.

По отношение на експанзията против медиците доктор Димитров съобщи, че схваща пациентите, които идват в болничното заведение със страдалчество и надлежно неизбежно са изнервени, само че прикани за повече приемливост към лекарите, които постоянно са преуморени. „ Животът е цялостен с взаимни отстъпки. Трябва да преглътне всеки личната си засегнатост, тъй като по този начин може да дадеш опция на другата страна да осмисли вярно дейностите си “, сподели той.

По думите му на месец през лечебното заведение минават сред 20 000 и 30 000 души, от които 4000 биват приети в болница.

Д-р Димитров разяснява и предложенията за промени в Закона за публични поръчки, като акцентира, че използването му в „ Пирогов “ не е допустимо, тъй като естеството на болничното заведение е незабавната активност.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР