Умалени модели на кораби ще бъдат показани на изложба в

...
Умалени модели на кораби ще бъдат показани на изложба в
Коментари Харесай

Умалени модели на кораби ще бъдат показани на изложба в Бургас

Умалени модели на кораби ще бъдат показани на галерия в Бургас. Ще бъдат изложени 200 модела на майстори от 16 страни - България, Румъния, Хърватска, Чехия, Полша, Русия, Беларус, Казахстан, Украйна, Италия, Холандия, Англия, Сърбия, Унгария, Словакия и Швеция. Те ще бъдат подредени в културния център "Морско казино " в разнообразни секции - ветроходни кораби, моторни кораби.

Откриването на изложбата ще е на 1 септември, от 18,00 часа на лятна сцена "Охлюва ". Тогава, на същото място ще бъде открит и Европейският шампионат по корабомоделен спорт в клас "С ", на който Бургас ще е хазаин до 8 септември. Официално ще бъдат показани всичките му участници.

Сред най-интересните български експонати в изложбата ще бъдат корабът "Жасинт " на Славян Нарлев, тежка фрегата "Белана " на Любомир Ненов, фрегата "Венос " на Йордан Яйманов, линеен транспортен съд "Бисмарк " на Никола Друмев. Всички те са отличени със златни медали на Световни шампионати и влиятелни интернационалните шампионати. Ще бъдат показани и модели на Веселин Казанлъклиев, който към този момент не е измежду живите. Негови кораби са продадени на баснословни суми на някои от най-големите музеи в Лондон, Хамбург и други, споделиха уредниците на изложбата.

Докато са в Бургас, моделите ще бъдат оценени от жури, формирано от лицензирани интернационалните съдии. Главен арбитър на шампионата ще е Мартин ван Гелдерен от Холандия.




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР