Уляновският автозавод представи ходови прототип на нов хибриден модел в рамките на

...
Уляновският автозавод представи ходови
прототип на нов хибриден модел в рамките
на
Коментари Харесай

Хибридният УАЗ Профи е доста по-пъргав и икономичен

Уляновският автозавод показа ходови прототип на нов хибриден модел в рамките на ревюто “Иннопром-2018 ”. Автомобилът е създаден от специалистите на научно-техническия център на УАЗ и ФГУП НАМИ въз основата на търговския модел УАЗ Профи. На изложбата беше показан хибридният модел в най-функционалното му осъществяване – камионче с двуредна петместна кабина и надстройка във тип на фургон.Товароподемноста на тази машина достига звук и половина.

Производителят декларира, че в състава на хибридния силов елемент влиза бензинов атмосферен мотор с ходов размер 2,3 литра с мощност 131,6 к.с. и 214 Нм оптимален въртящ момент, електромотор с мощ 126,4 к.с. и максимален въртящ миг от 288 Нм. Предавателната кутия е шестстепенна автоматична. Камиончето има тягови акумулатор с потенциал от 14 кВтч. Мощният силов агррегат разрешава на камиончето да се ускоряа от място до 100 км/ч за 10,7секунди.

Прес-службата на производителя декларира, че междинният разход на гориво на хибридната машина в смесен режим на движение е едвам 7,6 литра бензин на 100 км пробег, до момента в който пробегът с едно зареждане на резервоара и акумулатора е еднакъв на 855 км.

На електротяга автомобилът може да измине до 74 километра, само че при максимална скорост от 50 км/ч. Когато скоростта нарасне електрониката на автомобила включва за работа мотора с вътрешно горене, при което се обезпечава обща максимална мощ от 258 к.с. и е наличен максимален въртящ миг от 500 Нм.

Засега уляновци не споделят нищо за старта на серийното произвеждане и евентуалната цена на хибридния си УАЗ Профи. В прес-релиза на компанията се казва единствено, че “серийното произвеждане е планирано да тръгне незабавно след прилючването на всички необходими изпитания на машината. ”
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР