Уляна Пръмова ще заеме на 9 февруари поста на директор

...
Уляна Пръмова ще заеме на 9 февруари поста на директор
Коментари Харесай

БНТ с нов шеф на новините

Уляна Пръмова ще заеме на 9 февруари поста на шеф на дирекция "Информация " в Българската национална телевизия /БНТ/, според признатото през днешния ден решение на Управителния съвет. Това оповестиха от пресслужбата на Българска национална телевизия. На тази позиция тя ще дава отговор за развиването на новините, публицистиката и осведомителните формати на публичната телевизия.

Пръмова е била общоприет шеф на Българска национална телевизия два мандата от 2004 до 2010 година, както и шеф на дирекция "Информация " в публичната телевизия.

Професионалната й биография включва още завеждащ редакция "Студио Българска телеграфна агенция " в Българската телеграфна организация, ръководещ шеф в телевизия ВВТ, основател е на новините на телевизия "Ден ", както и началник на отдел "Вътрешна политика " във в. "Континент ", сътрудник на Българска национална телевизия и БНР в Женева и Виена. Журналистическата й кариера стартира в Българска национална телевизия като интернационален редактор.

Уляна Пръмова е приключила Девета Френска езикова гимназия в София, италианска лингвистика в СУ "Св. Климент Охридски " и гръцка лингвистика в Атина. Владее френски, италиански, гръцки, британски, немски и съветски език.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР