Ултранационалистически философ Александър Дугин*, наричан мозъка на Путин заради влиянието

...
Ултранационалистически философ Александър Дугин*, наричан мозъка на Путин заради влиянието
Коментари Харесай

Мозъкът на Путин плаши с апокалипсис ако Русия загуби тази война

Ултранационалистически мъдрец Александър Дугин*, именуван " мозъка на Путин " поради въздействието си върху съветския водач, декларира в изявление за турски медии, че отстъплението на страната от украинската столица Киев е единствено " краткотрайно ", заяви „ Инсайдер “.

По-рано този месец съветските сили се изтеглиха от покрайнините на Киев, откакто се пробваха да завладяват украинската столица. Руската войска се препозиционира от региона, с цел да се концентрира върху източния район Донбас в Украйна, обявиха представители на Пентагона и НАТО.

В изявлението Дугин дефинира съветското оттегляне като " чисто тактически ход ", който ще разреши на съветската войска да се прегрупира и да извърши " проверки " под управлението на новоназначения военачалник Александър Дворников, основна фигура в съветската акция в Сирия през 2015 година

" В момента съветската войска се бори със суверенните сили, които постановат еднополюсен свят ", съобщи Дугин, визирайки съюзническите на Украйна страни, в това число Съединени американски щати. " Ние не можем да загубим тази война. В противоположен случай целият свят ще избухне в голям огън ".

Даниел Трейсман, професор по политически науки в Калифорнийския университет в Лос Анджелис и специалист по съветска политика, съобщи, че " сигурно е допустимо " съветският президент Владимир Путин да насочи съветските сили да се опитат още веднъж да завладяват Киев.

" Със сигурност е допустимо, в реалност е даже доста евентуално, Путин да желае да направи още един опит за завладяване на Киев, в случай че в някакъв предстоящ миг реши, че неговите военни имат по-голям късмет да съумеят ", сподели Трейсман пред „ Инсайдер “ " Но не бих се доверявал прекалено много на мнения, направени за турски вестник от националистически " мъдрец ", а по-късно подети от съветски държавни публицисти. "

Въпреки препозиционирането на съветските войски на изток, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че Путин към момента може да се опита да завладее цяла Украйна. Дугин затвърждава това разбиране в изявлението, като декларира, че единствено акция на Русия в Източна Украйна " не е победа " за страната.

" Нашите бойци няма да се върнат вкъщи, до момента в който не бъдат унищожени задачите в цялата страна и не бъде открита сигурност, или до момента в който Зеленски не се съобщи ", сподели Дугин./БГНЕС

*Александър Дугин е съветски мъдрец, политолог, социолог и журналист, прочут с въздействието си в Кремъл. Той е началник на Центъра за консервативни проучвания и създател на Международното евроазийско придвижване в Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР