Ултрамодерни механизирани, самопочистващи се мобилни тоалетни ще закупи ОП "Чистота",

...
Ултрамодерни механизирани, самопочистващи се мобилни тоалетни ще закупи ОП "Чистота",
Коментари Харесай

Ултрамодерни мобилни обекти от друго измерение акостират в Пловдив

Ултрамодерни механизирани, самопочистващи се мобилни тоалетни ще закупи Оперативна програма "Чистота ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Средствата бяха гласувани от пловдивския Общински съвет още преди месеци, само че публичната поръчка на стойност 180 000 лв. се афишира едвам в този момент. Желаните тоалетни са с впечатляващи функционалности, излиза наяве от изискваните спецификации. 
Преди всичко обектите би трябвало да са вандалоустойчиви, вратата да е оборудвана с механизъм против разтрошаване, в самото помещение пък наложително би трябвало да има паник бутон. И още - те би трябвало да имат добра вентилационна система за промяна на въздуха, да са със система за автоматизирана стерилизация след всяко прилагане, умивалникът да е завършен по този начин, че да не дава опция слагане на спринцовки и други рискови предмети на него или в него, написа в условията. Не на последно място - тоалетните би трябвало да са пригодени за хора в неравностойно състояние. Автоматите ще работят с монети от 1 лев и 2 лв., както и със 0,10; 0,20 и 0,50 лв.. 
Припомняме, че при гласоподаване разпределяне на средствата се породи парещ спор за потребността от сходни тоалетни. Тогава стана ясно, че те дават опция при обслужването им да отпадне човешкия фактор, т.е. да се обгрижват от чиновници на "Чистота ". Шефът на общинското дружество Иван Стоянов пък разяснява, че инвестицията ще се изплати за 8-9 години. Съоръженията най-вероятно ще бъдат ситуирани в центъра на града и в квартал "Капана ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР