Ултрамодерна апаратура за диагностика и лечение на стойност близо 48

...
Ултрамодерна апаратура за диагностика и лечение на стойност близо 48
Коментари Харесай

Детското отделение на областната болница в Сливен получи модерна апаратура от Българската Коледа

Ултрамодерна инсталация за диагностика и лекуване на стойност близо 48 хиляди лв. получи от акцията „ Българската Коледа “ сливенската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Д-р Иван Селимински “.  Дарението е предопределено за Отделението по детски заболявания. Това е второто подаяние, което получаваме по линия на тази самодейност, прецизира доктор Люба Бъчварова, шеф на отделението.

„ Преди три години получихме от „ Българската Коледа “ ехограф, а тази година получихме 4 апарата. Това са: преносим рентгенов уред, който е същинско украшение, получихме многоканален екран за следене на съществени витални функционалности, превъзходна инфузионна помпа и спирометър, който е с многократна турбина и може да бъде употребен от доста пациенти. “

Отделението по детски заболявания към сливенската  многопрофилна болница „ Д-р Иван Селимински “ е с потенциал 60 места, разпределени в натоварен бранш, браншове за кърмачета и деца до 3-годишна възраст, и деца до и над 14-годишна  възраст. Освен от региона тук идват за лекуване и дребни пациенти от прилежащите райони, разяснява доктор Люба Бъчварова, шеф на отделението.

Апаратурата, с която сливенската болница към този момент разполага с помощта на „ Българската Коледа “, ще се употребява при лекуването на тежко заболели деца и ще увеличи качеството на здравно обслужване на дребните пациенти на отделението, безапелационна е доктор Бъчварова.

„ Това е едно безпределно положително начинание, което се надявам, че ще продължи и през идващите години, тъй като то даде опция на доста самостоятелни пациенти и доста детски клиники в България да се оборудват със модерна инсталация, да увеличи качеството на живот и лекуване на тези деца в клиниките, а тези, които са по домовете, да получат опция за по-адекватно лекуване. Изключително добра самодейност, аз просто нямам думи, с цел да благодаря за това, което получи нашето поделение! “

Болницата в Сливен е  едно от 30-те лечебни заведения в страната, които получават тази година ново съоръжение по линия на благотворителната акция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР