Ултрамаратонецът Красимир Георгиев заслужено обира овациите вече трети пореден ден.

...
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев заслужено обира овациите вече трети пореден ден.
Коментари Харесай

Браво! За 36 часа с 23 минути сън Краси Георгиев пробяга 246 км! Ето колко пари са събрани за децата

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев справедливо обира овациите към този момент трети следващ ден. Героят пробяга на пътека в един от столичните молове тъкмо 246 километра в 36-часовото предизвикателство, което завърши повече от сполучливо. Благородната идея събра над 16 хиляди лв., които ще бъдат употребявани за подготвителни спортни лагери на деца, преборили рака, както и покриване на разноски за присъединяване им на огромното интернационалното съревнование " Игри за спечелили " 2018 в Москва.

" Щурото " 36-часово тичане на Георгиев, както той самият го дефинира, стартира в 10:00 часа сутринта в петък в " Park Center  Sofia " и завърши тъкмо в 22:00 часа в събота. На втората пътека до него се изредиха повече от 200 индивида. За 36-те часа не е имало миг, в който пътеката да остане празна. Дори в противен случай - имаше хора, на които се наложи търпеливо да изчакат час-час и половина, до момента в който съумеят да бягат до Краси. Дори най-тежката част от денонощието - нощните часове, бяха покрити на 100% от хора от клуб " Бегач ". Те се разпределиха през половин до един час, с цел да има пейсъри (придружаващи бегачи) Георгиев през цялата нощ. Друг огромен жест, който направи клубът, бе да удвои даренията, направени от членовете му. Във времето сред 23 часа вечерта до 9:30 сутринта хората от клуб " Бегач " са минали тъкмо 78,9 км и дарили 1600 лв..     

Организаторите оповестиха на конференция през днешния ден, че точната сума в кутията е 10 338 лв.. От нея са били извадени и 200 рубли, дарени от съветски жители. По банковата сметка на Сдружение " Деца с онкохематологични болести " в последните дни са преведени малко над 5700 лв.. Организаторите разясниха, че това не е крайната сума, като се чакат още приходи по банков път. 

Първоначалните упования на Краси Георгиев и екипа му да се съберат към 5000 лв. за дребните герои бяха самоуверено надминати. " Наистина не чакахме, че ще се събере толкоз огромна сума. Беше в действителност щура концепция, само че доста хубаво се получи. Благодарен съм на всички хора, които помогнаха, най-много на екипа ми ", показа доволният Краси Георгиев. 

 " Исках да покажем, че и с най-щурото нещо може да се направи нещо. И то да го направи някой, който е никой. Всеки искащ може да оказва помощ, по всевъзможен метод, без значение дали с тичане на пътека или по различен метод. Наистина не чаках да съберем толкоз пари и медии на едно място. Благодаря особено на екипа ми, тъй като без тях нямаше да съумея. Аз бях като едно беззащитно хлапе на пътеката. Ако не бяха хората към мен, нямаше да съумея. Имаше кой да ми дава храна, вода... Бях като двегодишно дете, на което в главата му е да постави единия крайник пред другия. Всички хора към мен ми даваха мощ. Тези, които тичаха на втората пътека, много ми помагаха. Изобщо не беше елементарно, в действителност по едно време болеше много ", описа още ултрамаратонецът.

Физиотерапевтът Димитрина Сивкова от " Fina Style " разки, че Краси е имал тъкмо 23 минути сън по време на 36-часовото тичане - " Първият път спа 15 минути, което е мощно казано сън... втората му сънливост беше 8 минути. "

" Основните му почивки, които включват и двете със сън, бяха три по 15-18 минути. И пет почивки по 5-6 минути за стречинг. През цялото време беше на пътеката - тичаше и се движеше. Герой е, неповторима машина! Справи се чудесно ", добави Сивкова, която беше част и от върховете на Кирил Николов - Дизела и Антония Григорова на Ком-Емине. 
 
" С Краси минахме през много проблеми. Коляното го заболя на седмия част, имаше и проблем със стомаха. Стара контузия на стъпалото му се обади, само че нито за момент не сме имали подозрения, че ще успее. Той просто трябваше да издържи тези 36 часа ", добави Димитрина Сивкова.

" Благодарение на изключителния медиен и публичен интерес към акцията, на втората пътека през всички 36 часа от предизвикването имаше поддръжници, даже през нощта. Пристигаха хора от разнообразни краища на страната, които желаеха единствено да бягат един до друг с Краси за към 5 минути и да дадат своя принос за идеята. Хората бяха на най-различни възрасти - от деца до хора, надхвърлили 70-те. Сред решилите да вдъхнат кураж на Краси, бяха и някои от децата " сървайвъри ", за които се набират средствата. Подкрепиха го и доста известни персони и спортисти, измежду които алпинистът Боян Петров и боксьорът Кубрат Пулев ", разаказа Венелина Величкова от организация за връзки и цифров маркетинг " all6 " - един от главните уредници на акцията и събитието.



Предизвикателството " 36 часа " е следващото тежко тестване, което Краси Георгиев преодоля сполучливо. 42-годишният столичанин има сполучливо приключени над 60 маратона (42 км) и близо 40 ултрамаратона (над 100 км) в целия свят, измежду които определяното за най-тежко съревнование по тичане в света " Бeдуотър " (216 км в Долината на смъртта), " Маратон на пясъците " (240 км в мароканската пустиня) и " Бразил 135+ " (257 км в джунглата). Въпреки богатия си опит в сходни надпревари по тичане обаче, той сподели, че 36-те часа по пътечка много са го изцедили - както физически, по този начин и душевен. " Това нещо ще го помня постоянно! ", добави Краси Георгиев.

Кампанията " 36 часа " не завършва до тук. Даренията към банковата сметка на Сдружение " Деца с онкохематологични болести " не престават и след края на бягането. Представители на сдружението споделиха, че имат потребност от подпомагане и за други свои действия като построяването на оздравителен център край София, за своя дневен център към болница „ Царица Йоанна - ИСУЛ ” и други. Краси Георгиев също към този момент разгласи, че това е първата от поредност благотворителни начинания, с които счита да извърши годината. Каузите ще бъдат разнообразни, а каква ще бъде идната концепция ултрамаратонецът и екипът му ще разгласят скоро.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

За дарения по банков път и поддръжка за акцията:
Сдружение „ Деца с онкохематологични болести “
IBAN: BG13FINV91501014721936
BIC: FINVBGSF
Първа Инвестиционна Банка АД
Основание за заплащане: " 36 часа "

Стартът на " 36 часа ":



ФИНАЛЪТ:



Снимки Георги Даскалов:







 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР