Ултрамаратонецът Красимир Георгиев стартира в 10:00 часа днес очакваното с

...
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев стартира в 10:00 часа днес очакваното с
Коментари Харесай

Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще се мъчи 36 часа на пътека, вижте защо

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев започва в 10:00 часа през днешния ден предстоящото с огромен интерес 36-часово тичане по пътека. Основната цел на благородната идея " 36 часа " е набиране на средства за подготвителни спортни лагери на деца, преборили рака, както и покриване на разноски за присъединяване им на огромното интернационално съревнование " Игри за спечелили ". Олимпиадата за деца, преборили рака, ще се организира след няколко месеца в Москва. 

Единственият българин, финиширал в най-тежкото съревнование в света - " Бадуотър " (216 километра в Долината на гибел  та), е окуражен да издържи огромното натоварване и да финишира наред в 22 часа на следващия ден, когато ще изминат 36 часа от началото. Планира да пробяга към 220-250 километра.

" Надяваме се да съберем за дребните герои колкото се може повече средства, това е най-важното ", показа Краси Георгиев пред БЛИЦ СПОРТ преди началото на предизвикването " 36 часа ".

Всеки искащ може да направи подаяние, както и да се включи в идеята и също да бяга. За задачата до Краси Георгиев е ситуирана втора пътека. За всеки пробяган километър се подаряват 10 лв., които бегачите слагат в специфичната кутия. Домакин на събитието е " Park Center Sofia ". 

" Ще слизам от пътеката в случаите, когато ми се върви до тоалетна ", разясни ултрамаратонецът, който до момента в който се храни обяснимо ще понижава темпото и ще върви. 

" Исках да го навия да стопира и да слиза от пътеката, когато се храни, само че твърдо отхвърли ", показа кинезитерапевтът Димитрина Сивкова. 

" Краси е квалифициран, има доста опит. Доста говорихме преди старта - кои са притеснененията му, по какъв начин може да се стимулира... Ще се оправи, макар че 36 часа е доста в действителност. Бягането на пътека е много натоварващо за краката. Аз съм в бойна подготвеност да оказвам помощ при потребност ", добави Сивкова пред БЛИЦ СПОРТ. 

" За мен не е значимо достижението, върхът, а да оказа помощ на дребните герои. Ще дам всичко от себе си ", окуражен е Краси Георгиев.

Ултрамаратонецът авансово е заредил голям брой фрагменти от най-различни естествени забележителности, които да гледа на монитора пред себе си до момента в който бяга. Течният шоколад и киселите краставички пък са част от храната, с която ще се укрепва. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

ИЗЛЪЧВАНЕ НА ЖИВО!!

БЛИЦ TV: Прекрасна самодейност в помощ на децата, заболели от рак, включете се и вие!



Какво сподели Краси малко след началото на " 36 часа ":













 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР