Ултрамаратонецът Красимир Георгиев е част от българското издание на най-голямото

...
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев е част от българското издание на най-голямото
Коментари Харесай

Красимир Георгиев за Race for the Cure: Активността е живот, включете се!

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев е част от българското издание на най-голямото благотворително спортно събитие за дами с рак на гърдата в Европа. На дневен ред е Маратонът Race for the Cure, който ще се организира на 29 септември в Южния парк в София. Заедно с българската столица други над 20 европейски столици се включват в мероприятието.

Организатор на Race for the Cure България е CancerCare.bg – основана от лекари платформа в поддръжка на онкоболните и техните близки. CancerCare.bg е част от фамилията на Think Pink Europe - съдружие, чиято задача да се бори с рака на гърдата и да разпространява идеята на Race for the Curе в Европа.

Ще има и детски ъгъл за малчуганите, а всеки един ще може да се поддържа със свежа напитка и храна на обособено за задачата място.

"Реших, че е хубаво да им оказвам помощ, да се разчуе повече. Това е идея, която си заслужава. Хората ме научиха като индивидът с идеите, защото оказвам помощ в разнообразни благотворителни начинания. Ракът на гърдата е много съществено заболяване, което визира освен дамите, само че има % и измежду мъжете. Това са естествени неща, би трябвало да се приказва за тези проблеми, това е обвързвано със здравето на хората ", стартира Георгиев.

"Надяваме се да се включат повече хора в събитието, задачата е да се съберем повече хора, дистанцията не е толкоз значима. Много е значимо да кажем, че при такива проблеми със здравето е хубаво да се направи консултация с доктор. Целта е да създадем един празник за хората, за фамилиите. При интензивно спортуване сигурно рискът от болести е по-малък. Активността е живот ", добави той.

Георгиев даде и скъпи препоръки за интензивността измежду работещите младежи.

"Съветът ми към младежите е да бъдат дейни, даже и на работното си място. Голяма част от работещите са на бюро, вид е да се разходиш за 2-3 минути. Процесът на интензивност би трябвало да бъде непрекъснат. След работа може да караш колело до дома, по-късно да потичаш. Ако работиш в десететажна постройка 5 минути са ти задоволителни за оживление, не е мъчно да си деен, би трябвало да имаш и вярната мотивация, само че би трябвало да мислиш за това. Ако вземеш стъпалата, а не асансьора, отскачайки за кафе или среща, отново тонизираш тялото си и смекчаваш Робокоп-схващането зад бюрото. Пет минути дневно, разпределени сред клякания, скачане на въже и лицеви опори, даже на стена, в офис пространство, са задоволителни, с цел да понижим равнищата на напрежението и да се почувстваме по-добре в кожата си. Колкото повече време вървиш, толкоз по-добре. В София умерено може да си правиш съвършени разходки без автомобил ", сподели маратонецът.

Всички събрани средства от Race for the Cure ще бъдат вложени в основаване на групи за психическа взаимпомощ в градовете София, Пловдив, Варна и Бургас.

Съветът на Красимир Георгиев по отношение на здравето е всеки един от нас да се поучава с доктор при зародили проблеми.

Дистанцията на Race for the Curе е 5 км. тичане и 2 км вървене, като участниците могат да бягат независимо или като част от тим, а Вие може да се запишете за присъединяване - https://epaygo.bg/2331491130.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР