Ултралуксозният хотел земестъргач в Шанхай е готов и скоро очаква

...
Ултралуксозният хотел земестъргач в Шанхай е готов и скоро очаква
Коментари Харесай

Изоставената кариера в Китай, която се превърна в ултралуксозен 88-метров хотел земестъргач

Ултралуксозният хотел " земестъргач " в Шанхай е подготвен и скоро чака да посрещне първите си посетители. Новият обект на интернационалната компания Intercontinental следва да отвори порти на 20 ноември в Шанхай под името Intercontinental Shanghai Wonderland или прочут още като Shimao Quarry Hotel.

88-метровата постройка не се издига на високо, а противоположното - тя е издигната в земята на ръба на канара и точно по тази причина е наричана " земестъргач ". Според информация на локалната организация " Цинхуа " хотелът разполага с 336 суперлуксозни стаи, разпределени на 18 етажа, като два от тях са под вода.

 Снимка 389901
Източник:

Там се намират ресторанта и спортния център на Shimao Quarry Hotel, както и специфична катерачна стена.

 Снимка 389900
Източник:

Любопитна е историята на мястото, където е построен хотелът. Той се намира на ръба на някогашна кариера, употребена през Втората международна война.

 Снимка 389905
Източник:

Тя е затворена през 2000 година поради приемането на по-строги регулации в региона на околната среда. Трансформацията й стартира през 2006 година, когато локалното сдружение Shimao Group взема решение да построи постройка в дълбочина, а не на височина. Строежът й лишава 12 години.

 Снимка 389904
Източник:

Дизайнът е дело на английския проектант Мартин Йохман. " Това е първият път, в който превъзходен хотел е построен от нулата на мястото на изоставена кариера. Това беше неповторима опция, която ме въодушеви и ми даде в действителност забавни хрумвания ", споделя той.

 Снимка 389906
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР