Ултракомпактните лаптопи и таблетите претърпяха своя бум преди няколко години

...
Ултракомпактните лаптопи и таблетите претърпяха своя бум преди няколко години
Коментари Харесай

ASUS ZenBook Flip UX362F: компактен лаптоп и таблет в едно

Ултракомпактните преносими компютри и таблетите претърпяха своя взрив преди няколко години след това шумотевицата към тези устройства поутихна. Те откриха своите пазарни ниши, до момента в който в това време се следи растеж на интереса към хибридните устройства. Днес представяме на вашето внимание един подобен артикул – превръщащия се в таблет преносим компютър ASUS ZenBook Flip UX362F.

Това е ултракомпактно 13-инчово решение, което обаче е оборудвано със напълно съответен хардуер: процесор Core-i7 и 16 GB оперативна памет. Неговият сензитивен на досег екран може да се обръща наопаки, при което в ръцете си получавате пълностоен таблет, работещ под Windows 10.

 ASUS ZenBook Flip UX362F: стилен преносим компютър и таблет в едно
Получената в редакцията машина бе със следните индикатори:

Екран: 13.3 инча; Full HD; IPS; тъчскрийн;
Процесор: Intel Whiskey Lake Core i7-8565U;
Видео: Intel UHD 620;
Памет: 16 GB LPDDR3 2133 MHz (вградена);
Твърд диск: 512 GB Samsung MZVLB512HAJQ (M.2);
Свързаност: Wi-Fi AC (Intel AC 9560), Bluetooth 5.0;
Портове: 2x USB-C 3.1; 3,5 мм за слушалки/микрофон;
Батерия: 50 Wh; 45W зарядно;
Размери: 305 x 189 x 169 мм;
Тегло: 1,3 кг + ~140 гр зарядно;
Есктри: клавиатура с подстветка; HD камера с поддръжка на Windows Hello; стилус и калъф в комлекта.

Дизайн и първи взор

Без подозрение размерът е едно от главните преимущества на ASUS ZenBook Flip UX362F. Устройството, което получихме за тест бе мрачно синьо на цвят, с тънки рамки към екрана. Малкият му размер не е за сметка ергономиката – клавиатурата е пълноразмерна, а до нея и над екрана са ситуирани две камери. Едната за е за видео диалози, а другата е аналог на главната при таблетите и смарт телефоните. И двете са с закрепен фокус, тъй че не очаквайте кой знае какви фотографски благоприятни условия.

 ASUS ZenBook Flip UX362F: стилен преносим компютър и таблет в едно
Пантите на преносимия компютър са конструирани по този начин, че при отваряне на преносимия компютър задната му част се повдига леко над повърхността на масата. Това по едно и също време навежда леко устройството към потребителя и усъвършенства вентилацията. Пантите работят гладко, като хем не се вижда прегъване на корпуса при завъртане на екрана, хем са задоволително стегнати, тъй че да го задържат в случайна позиция.

При " отмятане " на екрана малксимално обратно в ръцете ви се озовава дебеличък 13-инчов таблет с тънки рамки. В това състояние би трябвало да свикнете с обстоятелството, че държите устройството за клавиатурата.

Единствената дребна ми рецензия във връзка с дизайна е неналичието на гумени крачета по краищата на панела с клавиатурата, които да защищават корпуса от надраскване в случай че желаете да ползвате устройството като таблет до момента в който подложен да вземем за пример на масата. Всъщност, отляво и отдясно под клавиатурата са налице две дребни буферчета, на които се подпира дисплеят при затрваряне на преносимия компютър. Според мен още две крачета можеше да бъдат сложени и над нея.

 ASUS ZenBook Flip UX362F: стилен преносим компютър и таблет в едно
С значим негатив на устройството се сблъсках, когато се пробвах да свържа към него мишка. Оказа че, че ZenBook Flip UX362F не разполага с пълноразмерен USB-A порт – налице са единствено два Type-C такива. Вярно, на пазара има задоволително оферти, които могат да работят през Bluetooth (като да вземем за пример Corsair Harpoon RGB Wireless) Все си мисля обаче, че естествените USB портове напълно не са отживялост, както се пробват да ни убедят компании като Apple (e, очевидно и ASUS).

Като сме на вълна портове, ще допъня че устройството не разполага с HDMI за връзка с екран. За задачата още веднъж се чака да ползвате някой от упоменатите USB-C портове.

Интересно е да се означи, че на формалния уебсайт на ASUS участва модел UX362F A , който е оборудван както с USB-A порт, по този начин и с HDMI.

Клавиатура и тракпад

Както към този момент споделих, ZenBook Flip UX362F е оборудван с пълноразмерна клавиатура. Благодарение на това можете да очаквате от хибрида комфортно и бързо набиране на текст, без се постанова да свиквате отначало. Бутоните са дребен ход, само че задоволително тактилни и не прекомерно шумни.

Клавиатурата е с бяла подсветка, като като е осветлен всеки обособен бутон. Налице са три равнища на мощ на светлината, като несъмнено можете и да я изключите.

Тракпадът е по-малък от този при пълноразмерните преносими компютри, само че не забелязах това да въздейства отрицателно удобството при потреблението. Левият и десен клик са задоволително отчетливи.

 ASUS ZenBook Flip UX362F: стилен преносим компютър и таблет в едно
Въпреки дребния си размер преносимият компютър е оборудван и с цифрова клавиатура. Тя поместена в тракпада под формата на тъч бутони. Активирането им става посредством задържане на пръста в горния десен ъгъл. Редно е да се означи, че това не замества изцяло удобството от естествените бутони, само че в случай че ви се наложи да сметнете повечко неща с калкулатора да вземем за пример, то сигурно ще оцените функционалността.

Дисплей, продуктивност

13-инчовият IPS панел оставя положително усещане. От компанията на никое място не загатват други негови характерности с изключение на 100% покритие на скромния стандарт sRGB. С други думи от ASUS не плануват машината да се употребява за професионална обработка на фотоси да вземем за пример.

 ASUS ZenBook Flip UX362F: стилен преносим компютър и таблет в едно
Дисплеят не чупи върхове по бляскавост, тъй че не очаквайте доста добра приложимост при мощна околна светлина. Също по този начин той е огледален, което значи, че при слънчево време работата с него може да е сложна. В закрити пространства обаче едва ли ще имате проблеми.

ZenBook Flip UX362F е основан на платрофрмата Wiskey Lake на Intel. Тестовото устройство пристигна с процесор Core i7-8565U 16 GB RAM и 512 GB M.2 диск на Samsung. Налице е и версия с Core i5-8265U, 256 GB диск и 8 GB оперативна памет. Дискът може да бъде заменян, само че паметта е запоена.

Долу можете да видите резултатите от синтетичните проби, които организирахме с машината.

 ASUS ZenBook Flip UX362F: стилен преносим компютър и таблет в едно

 ASUS ZenBook Flip UX362F: стилен преносим компютър и таблет в едно
Под даже не доста огромен товар вентилаторът форсира и стартира да се чува напълно отчетливо. За охлаждането на процесора се засмуква студен въздух от долната страна на преносимия компютър, а горещият се изхвърля през отвори откъм гърба. При потребление на машината като преносим компютър дисплеят се озовава пред тези отвори. Не забелязах това да е проблем, макар че по време на тестванията корпусът се нагряваше доста.

 ASUS ZenBook Flip UX362F: стилен преносим компютър и таблет в едно
Батерия

Акумулаторът в ZenBook Flip UX362F не е прекомерно впечатляващ потенциал. Това е обаче е предстоящо имайки поради дребния размер на устройството. При моята приложимост цялостен заряд бе задоволителен за към 5 часа работа, което включваше набор на текст и сърфиране из мрежата с непрекъснато работещ фонов (а от време на време и не фонов:) YouTube, както и Wi-Fi връзка.

 ASUS ZenBook Flip UX362F: стилен преносим компютър и таблет в едно
Зареждането на 50% от потенциала на батерията лишава към 40 мин. а 100% се доближават за към 2 ч.

Заключение

Хибридните устройтства ще става все по-популярни, само че към този момент това най-често са по-скъпички артикули, които човек нормално купува с ясната концепция защо ще ги употребява. ZenBook Flip UX362F на ASUS впечатлява с компактния размер и качествената направа. Цените на конфигурациите у нас стартират от към 2000 лева и доближават над 3000 лева за за разновидността с най-мощен хардуер.

 ASUS ZenBook Flip UX362F: стилен преносим компютър и таблет в едно
Предимства:
- Компактен размер
- Добра клавиатура
- Качествен екран
- Приятен тон

Недостатъци:
- Недостатъчен брой портове
- Гланцов екран
- Шумничък вентилатор
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР