Ултра-виолетовите лъчи (UV) са съвършеният природен дезинфектант, но употребата им

...
Ултра-виолетовите лъчи (UV) са съвършеният природен дезинфектант, но употребата им
Коментари Харесай

Zdrave.to: Ултра-виолетовите лъчи са най-добрият естествен дезинфектант срещу COVID-19

Ултра-виолетовите лъчи (UV) са съвършеният естествен дезинфектант, само че използването им би трябвало да се практикува с особена нерешителност, тъй като са способни да ни причинят рак на кожата, написа Zdrave.to.

Преди това би трябвало да разберем някои значими детайлности за вирусите и държанието им в природата.

Всички към този момент знаем до болежка, че COVID-19 е вирус. И като подобен той не може да се възпроизвежда независимо. Именно затова животът му е стеснен отвън човешкото тяло и сега сме принудени да живеем в самоизолация, с цел да дадем време на болестта да изчезне по натурален път, до момента в който се търси лек.

Вирусите имат генетичен материал - ДНК или РНК.

Ако сте внимавали в часовете по биология в началното учебно заведение, ще знаете, че това са главните указания на природата за образуването и развиването на живота, а съкращенията значат просто дезоксирибонуклеинова киселина и рибонуклеинова киселина.

Разликата е, че едното основава, а другото копира генетичен материал, в случай че можем да се изразим оптимално просто и въпреки всичко не до край тъкмо.

Как един вирус намира метод да се развъжда? Много просто - намира преносител. Единият метод е посредством литичен цикъл, при който вирусът разяжда инфектираните кафези и излиза неведнъж заимствуван. А другият е, като се слива с клетките на преносителя и когато те се разделят дружно с вируса. Това е линогенният развой.

Нека в този момент се върнем на UV лъчите.

Прекалено евентуално е да знаем, че те убиват клетките, като нарушават целостта на ДНК. Но това, което е известно повече на експертите в региона, е, че тези лъчи каран една от съставните елементи на ДНК да се слепва. Това е тиминът. Образно казано - все едно да караме колата с непрекъснато спусната ръчна спирачка.

Тя се чупи и ние я сменяме с нова още веднъж и още веднъж, до момента в който в един миг поражда рискът от причиняване на рак на кожата, тъй като ръчната нанася необратими вреди върху колата.

Каква е връзката с COVID-19? Връзката е в естеството на вируса, а точно потребността му от избрани условия, при които да се дели. Ако няма правоприемник, той рано или късно умира.

В момента към момента няма задоволително развити научни разработки, с цел да потвърдят, че и самият ковид умира дейно от UV лъчите, само че учените имат много наблюдения върху неговите по-големи братя - SARS и MERS. Те демонстрират особена непоносимост към UV и по тази причина има причина да се счита, че COVID-19 ще изпитва сходна злост.

Не бързайте още да се подлагате на облъчвания! Ракът към момента е в пъти по-страшен от заразяването с новия вирусен вариант. Има въпреки всичко условия, при които бихте могли да се възползвате.

Спектърът на дългите UV лъчи (UV-C) демонстрира обещаващи резултати в битката с бактериите.

Публикация в научното издание Nature, представено от Digital Trends, потвърждава, че огромна част от познатите бактерии умират под въздействието на UV-C без да нараняват кожата при бозайниците. За в този момент е известно, че този набор на лъчите не минава по-дълбоко от най-горния пласт на кожата, построен напълно от мъртви кафези.

Дори клетките на очите са в сигурност. Фактът, че вирусите са с доста по-малки размери води точно до тяхната гибел при UV-C облъчване.

Работата на научния екип цели да реализира гражданска война в дезинфекцията при прекосяване на границите на летища и влизането в лечебни заведения. Но преди създаването да даде действителни резултати не можем да се възползваме от откритията.

Експертите поучават да стоим настрани от UV лъчите, само че умерено можем да ги използваме за стерилизация на персоналните си движимости. Междувременно ще се наложи да се придържаме към старомодното пиянство на ръцете със сапун и използването на дезинфектанти на спиртна основа.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР