Ултиматуми не приемам от никого, ще подпиша указа в обозрим

...
Ултиматуми не приемам от никого, ще подпиша указа в обозрим
Коментари Харесай

Радев: Ултиматуми не приемам

Ултиматуми не одобрявам от никого, ще подпиша указа в обозрим период, съобщи президентът Румен Радев. Попитан от публицисти за сключване на указа за назначение на идващия основен прокурор и мнението по въпроса на членове на Висшия правосъден съвет (ВСС), оповестиха от прессекретариата на президента.

Радев върна веднъж избора на Иван Гешев за поста на Обвинител №1 с претекста, че в процедура с един-единствен претендент няма по какъв начин да има действително съревнование. След развълнуван спор, болшинството във Висш съдебен съвет просто прегласува своя любимец и по Конституция президентът би трябвало да подпише указа за назначението.

Членове на кадровия орган и следователски и прокурорски организации приканиха Румен Радев час по-скоро да направи Иван Гешев основен прокурор, с цел да не се наруши " стабилността " на правосъдната система.
Следователите и прокурорите желаеха президентът да назначи Гешев „ в рационални периоди ” Междувременно, 150 станаха съдиите от цялата страна, които желаят дисциплинарка за определения за Обвинител №1
Държавният глава уточни, че няма да протака и добави, че е потвърдил, че не употребява разнообразни „ измами “.

По думите на Румен Радев, процедурата за избора е ясно написана в Конституцията. „ И аз се обърнах към Висш съдебен съвет също с гледище, което те, несъмнено, не извършиха по най-хубавия метод “, добави още президентът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР