"Улрике" е антициклонът, който ще избута циклона, който днес и

...
"Улрике" е антициклонът, който ще избута циклона, който днес и
Коментари Харесай

Климатолог: Зимата си идва бавничко, еленчетата са готови да разнасят подаръци на децата

"Улрике " е антициклонът, който ще избута циклона, който през днешния ден и на следващия ден ще оказва въздействие у нас - основно с намаляване на температурата и значителни превалявания. От международните метеорологични центрове обаче още се двоумят какъв брой, къде и какво ще вали. Това съобщи климатологът Георги Рачев в ефира на Българска национална телевизия. 
" Зимата си идва бавничко, само че последователно. В Лапландия е -14 градуса, еленчетата са подготвени да разнасят дарове на децата ", сподели още той.
" Валеж и мраз ще има от понеделник до сряда, след това ни чака леко стопляне в четвъртък и петък. През уикенда обаче американският модел дава значителни превалявания в България, европейският е малко по-постен ", разгласи още специалистът.

" Евентуално в събота и неделя и по-късно в интервала към 3 ноември има възможност за ниски температури и освен във високата планина над 2000 метра, само че по-ниско, да се образува трайна снежна завивка ", предвижда климатологът. 

" Що се отнася до идната седмица във вторник и сряда ще има захлаждане. В края на другата седмица температурите ще са типични за края на октомври и началото на ноември ", предвижда специалистът.

" Очакваме една топла зима за европейският континент, с към градус - два над естественото. Факт е световното стопляне. Дори да не си учил климатология и метеорология, човек вижда, че е по-топло спрямо 60-61-а година ", разяснява доцент Рачев. Той направи и ранна прогноза за ноември месец. 

" От 3 до 10 доста бързо сменяне на температурите. Ще се редуват слънце и дъжд. От 10 до 20 ноември ще има типично циганско лято. В третата деседневка захлаждане и в края на месеца първите снежинки ", сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР