Улиците в Пловдив трябва да се мият по-често през летните

...
Улиците в Пловдив трябва да се мият по-често през летните
Коментари Харесай

Омбудсманът настоява: Мийте по-често улиците

Улиците в Пловдив би трябвало да се мият по-често през летните месеци. Това е една от рекомендациите, която локалният омбудсман Борислав Стаматов насочва към градската администрация. Отчетът му за работата на институцията ще се преглежда в Общинския съвет на сесията на 27 февруари. От 353 сигнала на жители, по които е работил публичният медиатор през предходната година, единствено пет са за положението на непорочност. Недоволството е за за ранното повдигане на контейнери за боклук, нечисти улици и междублокови пространства. 

" Улиците първа категория се мият всеки ден, второстепенните - три пъти седмично, кварталните - един път на седмица. Бюджетът ни се образува от такса битови боклуци и в случай че завишим периодичност на миенето, би трябвало да понижим парите в други действия, което пък също може да провокира неодобрение ", разяснява шефът на " Чистота " Иван Стоянов. 

През 2017 година са повишени сигналите за превоза и сигурност на придвижването. Те са 28, до момента в който през 2016-а бяха 16, показва още омбудсманът.  Жалбите са най-вече за липса на заслони и занемарените пространства към тях, за дефицит тук-там за паркиране и информация с написания на автобусите, а също по този начин за неприятни поправки на улици и тротоари, неосветени улици и зле контролирани светофари.  

Недоволство има и против затворения от година и половина сектор на ул. " Иван Вазов ". Борислав Стаматов  отправя рецензия към администрацията, че липсва идея за въвеждане на екологичен градски превоз, макар че рейсовете са с евро 5 и 6.   Граждани се жалват и от неприятното положение на междублоковото пространство сред бул. " Цар Борис III Обединител " и " Кр. Пастухов ". В същото време тук са издигнати 20 гаража. В неприятно положение е и градинката до РУМ " Молдавия " в " Южен ", акцентира омбусманът. 

Най-много - 53 на брой, са жалбите за устройство на територията и строителство. Жителите в Прослав не престават да се гневят и да търсят подпомагане на публичния медиатор за пасарелката над жп линията в Прослав. Една от тематиките, която възмущава пловдивчани, е окаяното положение на градските подлези. Според омбудсмана община Пловдив би трябвало да приготви цялостна идея за възобновяване на пешеходните уреди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР