Улиците на Стокхолм са притихнали, но не опустели. В центъра

...
Улиците на Стокхолм са притихнали, но не опустели. В центъра
Коментари Харесай

Да отидем до кафенето: Швеция е изключение от рестрикциите заради коронавируса

Улиците на Стокхолм са притихнали, само че не опустели. В центъра на шведската столица по кафенетата с маси навън към момента има хора. Цветари не престават да продават цветя. Юношите не престават да си приказват на групи в парковете. Някои не престават да се поздравяват с обятия и здрависване.

След продължителната и мрачна скандинавска зима пандемията от ковид не съумява да задържи шведите вкъщи, даже когато жителите в доста страни по света са принудени да не излизат, а в редките случаи, в които те имат право да го вършат, няма да намерят на открито нито отворени магазини, нито заведения за хранене.

Шведските управляващи посъветваха хората да съблюдават обществена отдалеченост и, в случай че е допустимо, да работят от вкъщи си, а хората над 70-годишна възраст бяха призовани да се изолират непринудено като предохранителна мярка. Но спрямо карантинните ограничения, въвеждани на други места по света, дейностите на шведските управляващи разрешават демократично количество персонални свободи.

В Швеция беше неразрешено да се стои прав в питейните заведения, само че в заведенията за хранене клиентите към момента могат да бъдат обслужвани на маса, вместо да се постанова да си взимат храна за у дома. Гимназиите и университетите са затворени, само че детските градини и началните учебни заведения към момента работят.

" Швеция е изключение, най-малко на европейската сцена ", сподели Йохан Гизеке, някогашен основен епидемиолог на Швеция, а в този момент съветник на шведската Агенция по публичното опазване на здравето, държавна конструкция. " И считам, че това е добре ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР