Улиците на София ще се мият за 85.2 милиона лева

...
Улиците на София ще се мият за 85.2 милиона лева
Коментари Харесай

Столичната община ще мие 22 пъти месечно улиците от март до ноември

Улиците на София ще се мият за 85.2 милиона лв. през идната година, което е нарастване с 6.7 милиона по отношение на сегашната. Това разгласи зам.-кметът по екологията Йоана Христова на сесията на Столичния общински съвет (СОС).

С автоцистерна с дюзи ще бъдат мити всички улици 24 пъти годишно, което е 83% нарастване. С маркуч ще бъдат мити 4 пъти годишно улиците с всеобщ градски превоз, както и вътрешнокварталните улици, велоалеи и тротоари.

Столичната община възнамерява през интервала март-ноември се планува 22 пъти месечно машинно да се метат уличните платна, площади и тротоари. Общата им повърхност ще е 423 898 дка, което е със 7% повече от тази година.

СОС одобри показаната план-сметка за 2020 година за почистването на града, която е в размер на 217.166 милиона лв.. От тях за събиране на битови боклуци се плануват 67 милиона лв., което е с 4 милиона повече от тази година. Увеличените пари са, тъй като се чака с 15 000 тона по-голямо количество боклук.

За събиране на едрогабаритни боклуци се отделят 1 милион лв., е записано в план-сметката. Според независия общински консултант Борис Бонев липсва конкретика за какво се планува 9 пъти повече ръчно метене от машинно в столицата.

" Защото паркираните коли по улиците и тротоарите пречат за почистването им с машини ", изясни зам.-кметът Христова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР