Улици с името Животът на черните има значение“ ще се

...
Улици с името Животът на черните има значение“ ще се
Коментари Харесай

Във всички райони на Ню Йорк ще се появят улици с име Животът на черните има значение

Улици с името „ Животът на черните има значение “ ще се появят във всички региони на Ню Йорк. Това заяви на брифинг в общината кметът на града Бил де Блазио, предава локалният ефирен канал NY1.
„ Що се касае до наименованията на улиците, то това е сигнал, който би трябвало да разчуства надълбоко и града, и страната като цяло, и той ще се състои в това, че животът на черните е значим “, съобщи градоначалникът. По неговите думи, по този начин ще бъде наречена част от улица, близо до общината в Манхатън, а улиците в други региони – Бруклин, Бронкс, Куинс и Стейтън айлънд, ще бъдат избрани след съвещания с представители на публичните организации.
Лозунгът „ Животът на черните има значение “ постоянно се употребява през последните дни в Ню Йорк и други градове в Съединени американски щати от протестиращи против убийството от полицейски чиновник в Минеаполис (Минесота) на афроамериканеца Джордж Флойд. Полицията употребява задушаваща хватка по време на задържането му на 25 май. И четиримата служители на реда, забъркани в задържането, бяха уволнени и им бяха повдигнати обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР