Улицата Molnar Piuariu в град Клуж-Напока, в румънския регион Трансилвания,

...
Улицата Molnar Piuariu в град Клуж-Напока, в румънския регион Трансилвания,
Коментари Харесай

Първата умна улица в Румъния беше открита в град Клуж-Напока. Инвестицията е за €1,2 милиона

Улицата Molnar Piuariu в град Клуж-Напока, в румънския район Трансилвания, беше превърната в " интелигентна " улица (smart street) след инвестиция от над 1,2 милиона евро. Това е първата интелигентна улица в Румъния, заяви кметът Емил Бок, съобщи Business Insider.

На улицата има станции за зареждане на коли, колела или електрически скутери, USB контакти за телефони, безвъзмезден Wi-Fi и умна система за осветяване.

" Първата интелигентна улица в Румъния е издигната от кметството Клуж-Напока с европейско финансиране и разполага с всички улеснения, зелено пространство,, съобщи Бок в пост в обществената мрежа Фейсбук.

Улицата Molnar Piuariu разполага с 551 кв.м зелена повърхност и сензорна автоматизирана напоителна система, четири станции за зареждане на електрически коли и 15 паркоместа за транспортни средства, както и 30 станции за зареждане на велосипеди/ електрически скутери и 22 паркоместа за колела.

Местните и посетителите могат да се насладят и на новите съвременни улични мебели, безвъзмезден Wi-Fi и USB контакти за зареждане на мобилни устройства. В региона е конфигурирана и умна, енергоефективна система за улично осветяване.

" В същото време пространството е пригодено за хора с увреждания и тяхната сигурност е обезпечена от тротоари с интегрирана тактилна маркировка ", сподели още Емил Бок.

Кметството на Клуж-Напока обмисля осъществяването на сходни реновиращи планове във всички квартали на града.
 Румъния влага €1 милиард в две вятърни централи на Черно море
Румъния влага €1 милиард в две вятърни централи на Черно море

Двата плана са част от капиталов проект за €5,4 милиарда
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР