Улица Тамара е най-известната в бургаския квартал Победа. От около

...
Улица Тамара е най-известната в бургаския квартал Победа. От около
Коментари Харесай

Умопомрачително! Много Български Семейства Получават Сметки За Вода По 100 000 Лева!!!

Улица " Тамара " е най-известната в бургаския квартал " Победа ". От към 20 дни живеещите на тази улица нямат вода. От ВиК сдружението в Бургас са безапелационни, че до крайната мярка се е стигнало след дълги диалози с неофициалните водачи на ромската общественост, с които пробвали да намерят решение за дълга.

" Задълженията на тези наши клиенти от квартал " Победа " са близо 100 000 лева Спрели сме им водоснабдяването, тъй като не може да ползваш вода и да не си я плащаш. Най-големият абсурд е, че ние публично сме спрели на 10 клиента. Официално, тъй като на толкоз къщи има абонатен номер и надлежно разкрита партида. Само че другият абсурд,за който приказваме, е, че тези 10 клиенти стартират да преразпределят водопроводни съоръжения. Като приблизително всеки един от тях е дал на още 10-12 фамилии вода ", съобщи представителят на ВиК-Бургас Димитър Гюров.

Живеещите в квартала не са съгласни с позицията на водоснабдителното сдружение и са уверени, че те са главния провинен за това да нямат вода. В същото време в отбрана на ромите са разгласи немският евродепутат от зелените Ромео Франц, който изпратил писмо до кмета на Бургас и до омбудсмана Мая Манолова с искане на пояснение.

" Ще отговорим на евродепутата, на всички евродепутати. Даже приканвам и българските евродепутати да обяснят, че България е част от Европейски Съюз и законите както в Европа, по този начин и в България, би трябвало да се съблюдават. Не знам да има европейска страна,където водата да е безвъзмездна. В България се заплаща и е невероятно ние да пуснем водата, в случай че тя не бъде заплатена ", съобщи кметът на община Бургас Димитър Николов.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР