Улица „Съборна“ще се превърне в пешеходна зона от 4 юли,

...
Улица „Съборна“ще се превърне в пешеходна зона от 4 юли,
Коментари Харесай

Улица "Съборна" в София става пешеходна от 4 юли

Улица „ Съборна “ще се трансформира в пешеходна зона от 4 юли, оповестиха от Спаси София.

Проектът, създаден от Спаси София, гл. арх. Здравко Здравков и зам.-кмета по превоза Кристиан Кръстев, планува да се резервира придвижването на коли единствено сред улиците „ Леге “ и „ Цар Калоян “ за облекчение на живущите и бизнеса в региона.
Новата визия на пл. „ Света Неделя ”: Модерно, зелено и налично Предвижда се връзката сред булевардите „ Ал. Стамболийски ” и „ Т. Александров ” да стане пешеходна зона
Независимият общински консултант Борис Бонев напомни, че „ Съборна “ е дребна, само че основна улица, тъй като обезпечава комфортна връзка сред две пешеходни зони – пл. „ Св. Неделя “ и Градската градина.

Снимка: Спаси София

По улицата ще бъдат сложени елегантни кашпи с доста зеленина, пейки и кошчета и други детайли на градската мебел, които основават удобни условия за пешеходците.

Стълбовете за уличното осветяване ще бъдат боядисани, осветлението сменено, а асфалтът – оцветен в цвят, подобен до този на плочките по тротоара, с което се получава обединяване на двете пространства.

Входът към Градската градина ще бъде разчистен от паркирани коли и ще бъде построена първата в София необятна пешеходна пътека, с което достъпът и сигурността на пешеходците доста се усъвършенстват.
Столичната ул. „ Съборна “ става пешеходна зона Общинарите обясниха, че са взети поради и потребностите на бизнеса, и на живущите в региона
Столичният общински съвет с поддръжката от всички съветници, с изключение на Патриотите, взе решение през днешния ден за разширение на пешеходната зона в центъра на столицата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР