Уличеният в плагиатство бивш кандидат за вицепремиер и вътрешен министър

...
Уличеният в плагиатство бивш кандидат за вицепремиер и вътрешен министър
Коментари Харесай

Плагиатът Петър Илиев платил една заплата и изчезнал от СУ

Уличеният в плагиатство някогашен претендент за вицепремиер и вътрешен министър на Има Такъв Народ Петър Илиев, който преподаваше в Софийския университет, е платил една заплата, с цел да напусне незабавно висшето образователно заведение, сподели Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ, където работеше Илиев, пред Би Ти Ви.
За отдръпването си Илиев заяви в петък, а в този момент излиза наяве, че защото не е изработил едномесечното си предупреждение е подал една заплата.
"Миналият понеделник етичната комисия на Софийския университет излезе със мнение, което много в детайли наблюдава какви са сходствата сред един дисертационен труд на един наш сътрудник и книгата на различен наш сътрудник.
Докладът е оповестен и показан на ректора, като той ми изпрати искане и по силата на разпоредба, съгласно която, когато са налице данни за плагиатство, ние не сме открили данни за плагиатство в дълбочина, само че има такива данни. Съответно факултетен съвет от трима души прави втора инспекция и въз основата на тяхното мнение се предлага на ректора дали да бъде предотвратено трудовото правно отношение на нашия сътрудник “, изясни в детайли процедурата Вълчев.
"Този въпрос към този момент е затворен. В актуалния свят всеки един пишеш човек би трябвало да бъде доста деликатен, когато показва своите творби, и да бъде доста правилен, тъй като доста елементарно се откриват сходни неща “, разяснява още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР