Уличен ретро ще завладее Асеновград тази есен. Три дни в

...
Уличен ретро ще завладее Асеновград тази есен. Три дни в
Коментари Харесай

Уличен ретро фестивал ще завладее Асеновград тази есен

Уличен ретро ще завладее Асеновград тази есен. Три дни в града на булчинските рокли и виното ще се шири дъхът на предишното. Идеята за фестивала е на съдружие " Станимашка фотографчийница ", той ще премине под мотото „ 20-те години на ХХ век в Станимака “. Форумът ще бъде ситуиран в разнообразни елементи на Асеновград. Локации на събитието ще са улица „ Свети Свети Кирил и Методий “ и заведение по същата улица, както и дворът на Народно читалище " Свети преподобний Паисий Хилендарски ". Уличният ретро фестивал ще стартира на 25.09.20 година (петък).
Официалното разкриване е планувано за 18:00 на гореспоменатия адрес. Ще последва дефиле по улицата и редица други начинания, измежду които премиера на изложбата " Снимки пазят времето в облици " и фотодокументален роман за фамилната история на семейство Трендафилови. В същия ден за първи път в Асеновград ще бъде показан и филмът „ Табак “, който споделя за тютюнопроизводството в града.
 Градски махленски фестивал 20-те години на 20-ти век в Асеновград Градски махленски фестивал " 20-те години на 20-ти век в Асеновград "
Двудневен градски махленски фестивал " 20-те години на 20-ти век в Асеновград ", готви сдружението с нестопанска цел " Станимашка фотографчий...
Ретро фестивалът ще задържи вниманието на асеновградчани и посетители на града и в почивния съботен ден (26.09.20 г.). Точно в 18:00 ч. ще се състои дефиле по улицата, след което ще се организира и премиера на арт-инсталацията " Преди и в този момент ". Тя ще направи съпоставяне на типичен здания от 20-те години и актуалното им положение. В този ден ще се организира и премиера на изложбата " Старият Асеновград ", която ще предложи фотоси на града в интервала 1920 година - 1960 година Програмата на втория ден от фестивала включва и Етюд-намигване на „ Театрална работилница за фантазии “. Поводът е 170-годишнината от рождението на Иван Вазов. Ще бъде показана и премиера на кино лентата " Изгубеният Асеновград " 1-ва част, който ще показа документалната поредица-разходка в остарелия център на града. В последния ден от фестивала (27.09.20 г.) от 19:00 ч. ще се изиграе постановката „ Прокшинитра “ - авторски благотворителен театър на Театрална „ Работилница за фантазии “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР