Улеснение за туристите в ПловдивОбщина Пловдив предлага нова туристическа платформа

...
Улеснение за туристите в ПловдивОбщина Пловдив предлага нова туристическа платформа
Коментари Харесай

Улеснение за туристите в Пловдив

Улеснение за туристите в Пловдив
Община Пловдив предлага нова туристическа платформа - Plovdiv City Card, приложение с редица преимущества и бонуси за хората, които желаят да опознаят града и неговите забележителности, предава кореспондентът на БГНЕС.

Гидът обезпечава безвъзмезден вход за девет от най-посещаваните обекта - това са три къщи в Старинен Пловдив, Античния спектакъл и Малката базилика, както и Природонаучния музей, частната изложба "Филипополис" и двете експозиции на Тракарт. Картата предлага отстъпки и в заведения за хранене, стаи на загадките, картинг писта, боулинг - общо на 16 места. Вариантите да се употребява са два - пластика дружно с карта на туристическите обекти и мобилно приложение. Цената е създадена в два разновидността - за възрастен и за възрастен с дете, като варира от 20 до 30 лева

През последните три години броят на туристите в Пловдив се усилва, предходната година те са били 520 000 души, притеглят ги освен забележителностите на най-стария жив град в Европа, тук се организират голям брой конгреси, фестивали, интернационалните срещи, спортни надпревари. Но без значение по какъв мотив са пристигнали гостите, те намират време и да прегледат града, тъй че новото приложение ще ги улесни.

Най-много туристи посещават Античния спектакъл, оттова разумно влизат и в другите забавни места в Стария Пловдив - къщите Хиндлиян и Клианти, възобновена предходната година, Балабановата къща, изложба „ Златю Бояджиев “.

Най-много са туристите от европейските страни и от Балканите, само че много постоянно могат да се срещнат и японци, посетители от Латинска Америка. Повечето от тях са проведени в групи и са по-възрастни, само че към този момент ги настигат и по-малките фамилни групи, в които има и деца. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР